På TV: Vecka 17 2010

På TV Lördag
Naturens stora skådespel (seriestart) kl. 19.00 på SVT2:
En ny (eller i alla fall ännu inte i Sverige visad) storslagen naturserie från BBC med David Attenborough som berättare. Denna serie fokuserar på hur årstidsskiftningar påverkar djurlivet på jorden. I sex avsnitt får vi följa livet i bland annat Arktis, på Serengeti och i Stilla Havet  utanför Nordamerikas kust. Om ni missade första avsnittet går programmet att se på SVT Play.

På TV Tisdag
Ugly Betty kl. 20.00 på Kanal 5:
Kanal 5 visar nu de allra sista avsnitten av Ugly Betty innan serien går i graven. Frågorna som kommer att besvaras är om Betty kommer att stanna troget vid Danils sida och om hon någonsin kommer att få sitt drömjobb som journalist på tidningen Mode. All heder till ABC för att de faktiskt givit serien en värdig avslutning, något som är få nedlagda serier förunnade.

Inför Eurovision Song Contest 2010 (seriestart) kl. 20.00 på SVT1: 
Som traditionen bjuder presenterar SVT alla bidragen till Eurovision Song Contest och en panel av kändisar får uttala sig om hur bra låtarna är. Vill du inte vänta på detta program kan du redan nu se alla bidragen på SVT Play.

På TV Torsdag
Sveriges Historia (seriestart) kl. 21.00 på TV4:
Det är inte vanligt med nya svenska historiska dokumentärer men TV4 har gjort en storsatsning med en serie i tolv delar som behandlar hela den svenska historien, från Stenålder till idag. Programledare är Martin Timell som tillsammans med historieprofessorn Dick Harrison slår hål på många myter och presenterar den senaste historieforskningen. En liten längre artikel om denna serie kommer att publiceras på bloggen om några dagar.

Familjen Bernadotte (seriestart) kl. 20.00 på TV4:
Under två års tid har dokumentärfilmaren Gregor Nowinski följt den svenska kungafamiljen på nära håll. Nu presenteras resultatet i en tv-serie om sex delar. Vi får se bakom kulisserna på under vardag och fest och serien kryddas med många personliga intervjuer med kungligheterna. I det första avsnittet berättar bland annat Kung Carl XVI Gustaf om sin uppväxt och om saknaden till sin döde far.

Köping Hillbillies (seriestart) kl. 21.30 på SVT2:
En dokumentär serie som följer atleterna i rullstolsrugby laget Köping Hillbillies. De har alla varit med i svåra olyckor och i serien berättar de om sitt liv, sina drömmar och om sin sport.

Kvinnor som mördar (seriestart) kl. 22.40 på TV4:
Bara sju procent av de mord som sker i USA görs av kvinnor. I denna dokumentärserie undersöks det vilka dessa kvinnor är och vad som driver dem till att begå mord.