TV Notiser 28/8 2008: Lost, Lyxfällan m.m.

LOST Michael Ausiello på Entertainment Weekly rapporterade i början av veckan att Michelle Rodriguez kommer att komma tillbaka för ett avsnitt av Lost i början av seriens femte säsong. Eftersom hennes karaktär Ana-Lucia är död i serien spekuleras det nu vilt i exakt vad detta kommer att betyda för seriens handling. 

VIASAT SPORT Det senaste nyförvärvet till Viasat Sport är fotbollsexperten Sladjan Osmanagic som kommer att ersätta Gunnar Nordahl som expert i studion under deras fotbollssändningar. Sladjan gjorde sig ett namn under Fotbolls-VM 2006 då han satt med som expert i SVT:s sändningar. Expressen skriver idag att Viasat även förhandlar med Glenn Strömberg och att dessa förhandlingar skulle kunna vara klara redan nästa vecka.

TV7 TV7 Den 1 september relanseras TV7 med ny logga (som ni kan se här bredvid) och nytt innehåll. Senare i höst kommer mer nytt innehåll att presenteras men för tillfället kommer kanalen att visa två långfilmer om dagen kl. 15.00 och kl. 21.00 samt innehåll som delvis hämtas från kanalen Star!. 

SERIE A Kanal 9 har gjort klart med rättigheter för att visa matcher från italienska Serie A på kanalen. Kanalen kommer att visa hemmamatcher för mittenlagen Atalanta, Chievo, Palermo, Reggin, Sampdoria, Siena och Udinese. Första matchen på kanalen blir Sampdoria-Inter som visas lördagen den 30 augusti kl. 20.25. Detta betyder i stort sett att Canal+ nu sitter på de rättigheter som TV4 hade förra året och att Kanal 9 har de rättigheter som Canal+ hade i fjol.

LYXFÄLLAN Charlie Söderberg och Mathias Andersson som framgångsrikt har varit programledare Lyxfällan på TV3 har beslutat sig för att lämna programmet. Nya programledare för Lyxfällan blir rekryteringschefen Elisabeth Fogelström och egenföretagaren Lasse Hellström.

CHUCK The Hollywood Reporter meddelar idag att NBC har beslutat att beställa ytterligare nio avsnitt av Chuck vilket kommer att ge serien en full andra säsong på 22 avsnitt. De amerikanska tv-bolagen brukar till en början bara beställa 13 avsnitt av de serier som de är osäkra på om tittarna skall hitta till för att sedan kunna lägga ner serien eller beställa ytterligare avsnitt beroende på dess tittarsiffror. Att NBC redan nu lägger en  beställning på hela säsongen av Chuck är ett tecken på att NBC tror på seriens framtid.