TV Notiser 29/8 2008: CSI, Heroes m.m.

Fischburn CSI William Petersen, som spelar Gil Grissom, kommer att lämna CSI efter det tionde avsnittet av den kommande säsongen och det är nu klart vem som kommer att ersätta honom. Det är Laurence Fishburne som har fått i uppgift att fylla gapet efter Petersen. Fishburne kommer att spela en universitetslärare i kriminologi som under en utredning kommer i kontakt med CSI-teamet i Las Vegas och bestämmer sig för att starta en ny karriär som kriminaltekniker. Fishburnes karaktär, som ännu inte har fått något namn, kommer att introduceras i avsnitt nio och tio då han kommer att arbeta tillsammans med Grissom på ett fall innan det att Grissom lämnar teamet i avsnitt tio.

VERONICA MARS Jag antar att inget äkta fans av Veronica Mars har missat denna nyhet, men förra veckan rapporterade Entertainment Weekly att Rob Thomas, som producerade Veronica Mars, och Kirsten Bell för seriösa samtal om att göra den Veronica Mars film som Rob Thomas hoppades på att få göra i samband med att serien lades ner för något år sedan. Om filmen sedan faktiskt blir av får tiden utvisa.

MELODIFESTIVALEN Igår kunde vi läsa i SVD om de förändringar som SVT kommer att göra under den kommande upplagan av Melodi-festivalen. För att öka chanserna för en vinst i den europeiska finalen kommer en internationell jurygrupp att införas som kommer att få vara med och rösta i den svenska finalen.  Ytterligare en förändring är att de fyra bästa i varje delfinal kommer att mötas i två dueller för att avgöra vilka två bidrag som ska gå till final och vilka som skall gå till andra chansen. Mitt intresse för Melodifestivalen är redan minimalt och enligt min mening gör dessa förändringarna det hela bara ännu krångligare och mer utdraget. Gå istället tillbaka till en enda final på några timmar där allting avgörs.

VIASAT SPORT I år startar den nya peninningstinna ryska hockeyligan KHL som ska ta upp kampen med NHL och Viasat Sport har köpt de svenska rättigheterna till den nya ligan. Världsstjärnor som Jaromir Jagr och Alexi Yashin liksom svenska stjärnor som Tony Mårtensson, Nils Ekman och Mika Hannula kommer att spela i KHL under året och Viasat kommer att lägga sitt fokus på dessa spelare.

HEROES Efter ett långt uppehåll återkommer Heroes med säsong 3 till NBC den 22 september och den kommer att visas på Canal+ i vinter. Om du som jag inte kan hålla dig kan du få en tjuvtitt av vad som komma skall i den officiella trailern från NBC här nedan.

2 reaktion på “TV Notiser 29/8 2008: CSI, Heroes m.m.

  1. Jag tror att chansen till en Veronica Mars-film är mikroskopisk. Tycker det händer ganska ofta att det spekuleras om filmer till serier som läggs ner i förtid men jag kan inte komma på nåt något exempel när det verkligen blivit av. Deadwood är en serie som det snackades om film till men det har ju inte blivit nåt med det.

  2. Det som har hänt är att Rob Thomas har sagt att en Veronica Mars film ligger högt upp på hans ”att göra lista” men som du säger är chansen antagligen inte allt för stor. Men hoppas kan vi alltid. Det blev ju en X-Files film efter sex år.

Kommentarer inaktiverade.