Yrkesmördaren Dexter är tillbaka

Dexter

Vi har under fyra säsonger fått följa Dexter Morgan i hans skruvade vardag. Han lever nämligen ett dubbelliv dels som kriminaltekniker, dels som yrkesmördare. Nu drar det ihop sig till en femte omgång med blod, svett och tårar/dårar!

Dexter har inte blivit lika populär här i Sverige som borta i USA, men jag vet att det finns många fans även i vårt avlånga land. Under årets upplaga av Comic-Con fick vi en skymt av vad som komma skall i den femte säsongen (se video)

Dexter säsong 5 dyker upp i amerikans tv den 26 september på Showtime. I Sverige sitter TV6 på rättigheterna och nu under sommaren visas säsong fyra på måndagar kl. 22:30.

7 reaktion på “Yrkesmördaren Dexter är tillbaka

  1. Får man vara lite petig? I så fall vill jag hävda att han inte alls är yrkesmördare.

  2. Ja, man får vara lite petig. Satt och funderade på det där när jag skrev inlägget. Vad skulle du kalla honom? Fritidsmördare eller bara mördare kanske? :)

  3. Eftersom ingen betalar Dexter för att ta folk av daga faller ju i alla fall benämningen ”yrkesmördare”. Seriemördare kanske? ”Allmänt störd knivmördare med visst socialt patos” är kanske lite opraktiskt… :)

  4. Till Bf109: Haha, ja ”Allmänt störd knivmördare med visst socialt patos” kan vara lite otympligt. Men seriemördare funkar ju fint, ska jag komma ihåg till nästa gång :)

    Josefin: Tack för tipset om böckerna!

  5. Störde mig också på benämningen yrkesmördare, om han var det så skulle ju serien se helt annorlunda ut. Tycker ofta att folk använder termerna massmördare, yrkesmördare och seriemördare fel. Plus några andra benämningar antar jag. Yrkesmördare är ju precis som det låter, ett yrke, klassiska seriemördare är folk som mördar gång på gång med ett specifikt mönster på grund av faktorer som bland annat njutning och makt (som Dexter) och massmördare är de som dödar fler än tre personer på en gång, vid till exempel en skolmassaker. Man kan väl säga att jag också är petig.

  6. @Kristin: Självklart är seriemördare Dexters rätt benämning. Vidare har du helt rätt i att folk använder benämningar på fel sätt (så även jag) Trevligt att du hittat hit!

Kommentarer inaktiverade.