DirecTV räddar Damages från nedläggning

Dameges2     Ellen Parsons i Damages, spelad av Rose Byrne.     Foto: Columbia Pics Intl

Jag tror aldrig att jag varit så tacksam för ett tv-bolag som jag för tillfället är för den amerikanska satellit-tv operatören DirecTV. För två år sedan räddade företaget den nedläggningshotade serien Friday Night Lights från nedläggning och i förra veckan blev det klart att DirecTV även kommer att rädda Damages från samma öde. 

Den kritikerrosade advokatserien Damages hade för tre år sedan premiär till 5,1 miljoner tittare. En mycket stark siffra för kabelkanalen FX men trots en stark historia och hela tre Emmyvinster sågs den tredje säsongsfinalen av endast 975 000 tittare och FX hade starka planer på att lägga ner serien. Förhandlingar togs dock upp med DirecTV:s egen tv-kanal, The 101 Network, för att kunna ge Damages en fortsättning och ett värdigt slut. Efter en långdragen förhandlingsrunda har nu parterna kommit överrens om att The 101 Network helt tar över Damages och ger serien en fjärde och femte säsong, vardera bestående av tio avsnitt, med start någon gång under år 2011.

Den tredje säsongen av Damages visas just nu i Sverige, fredagskvällar på TV8 där även de kommande säsongerna med största sannolikhet kommer att visas så småningom.