Canal+ följer i Viasat Sports fotspår

Nya Canal plus

Viasat började för en tid sedan att dela upp sina sporträttigheter i olika specialkanaler. Numera erbjuds man som kund hos Viasat: fotboll, motor, hockey, golf och nystartade Premier League HD utöver Viasat Sport/HD.

Nu hoppar konkurrent Canal+ på tåget med nya Canal+ Hockey och Canal+ Fotboll som börjar sändas från och med den 27 augusti. Dessa kanaler kommer dock endast att ingå i det kanalpaket som kommer att heta Canal+ Max och kostar 449kr/månad. Detta paket ersätter Säsongskortet, vilket innebär att PPV byts ut mot de två ovannämnda kanalerna samt Canal+ Extra 1–4. Det paket som heter Canal+ Total och kostar 299 kr/månad kommer även i fortsättningen att innehålla Canal+ Sport 1 och 2.

Sedan Canal+ förlorade Premier League till Viasat har kanalen varit tvungen att göra en del förändringar i sitt utbud. Spanska La Liga har flyttats från TV4 Sport till Canal+ och de kommer att sända många fler matcher från Allsvenskan och Elitserien på Canal+ Sport. Canal+ har också fyllt på sina sporträttigheter med bland annat NBA, Ultimate Fighting, Major League Soccer, Indycar och Copa America 2011.

Efter förändringen den 27 augusti kommer Canal+ Sport 1 att visa La Liga, tre matcher i veckan från Allsvenskan och upp till 6 matcher i veckan från Elitserien, förutom Speedway en gång i veckan vilket man visar redan idag. Canal+ Sport 2 kommer att ägnas åt basket, motorsport, UFC och tennis. Den nya kanalen Canal+ Fotboll visar utöver innehållet i Canal+ Sport ytterligare 100 matcher från Allsvenskan och 120 matcher från La Liga medan Canal+ Hockey kommer att visa ytterligare 120 matcher från Elitserien.

Det senaste halvåret har den svenska tv-sportmarknaden förändrats totalt. I och med att Viasat Sport tagit över Premier League och höjt priset på sina sportkanaler till 239 kr/månaden har vi två nästan jämbördiga kombattanter  på marknaden för betal-tv. Striden om sporträttigheter kommer antagligen bara öka och mer sport kan komma att flyttas till betal-tv. Nästa stora slag kommer antagligen ske när Champions League rättigheterna går ut för Viasat om två år. Canal+ kommer inte att ligga på hanen och många frågar sig om Viasat kommer att ha råd att förlänga dessa rättigheter efter köpet av Premier League.

4 reaktion på “Canal+ följer i Viasat Sports fotspår

  1. Kanske lite provocerande att skriva så här, men jag är så urbota less på att Canal Plus bryter sina filmer runt midnatt för att visa stönande porr! För de som nu är intresserade av det och tvungen skall titta på det natt efter natt – släng ut skiten (ursäkta språket) och starta en kanal som heter ”Canal Plus Porr” – eller skulle det namnet göra det för uppenbart vad den seriösa miljardkoncernen sänder? (i tablåerna som går ut till massmedia kallar Canal Plus sin porr för ”erotik”, vilket givetvis gör att det låter mindre smutsigt än vad det egentligen är).

    Så Canal Plus, jag utmanar er – vågar ni starta ”Canal Plus Porr” och låta oss som älskar riktig film ha kanalen i fred?

  2. Jag har exakt samma uppfattning som du Danne så jag tycker absolut inte att det är provocerande. Tyvärr tror jag att anledningen till att de inte gör det är att gömma innehållet i de vanliga kanalerna så de som tittar på det inte tycker att de är något speciellt med det. Jag håller med i din slutuppmaning också. Canal+. släng ut porren från era filmkanaler.

  3. Jag tror de startade den också men bara för Canal Digital kunder och den ersatte inte porren på Canal+ utan var utöver den. Canal 69 lades ner för någon månad sedan.

Kommentarer inaktiverade.