På TV: Vecka 35 2010

Det var nu ganska länge sedan jag orkade göra ett inlägg om vad som kommer att visas på TV under den kommande veckan. Dessa inlägg blev för krävande att göra och jag var sällan nöjd med dem. Det var helt enkelt en tråkig uppräkning av nya program. Nu när detta inlägg är tillbaka efter sommaren kommer det ske i en lite uppdaterad version. Jag kommer självklart att skriva lite om de mest intressanta programmen men inte om lika många program som förut. Även om jag inte kommer att orka skriva om alla seriestarter och säsongspremiärer kan jag lova att jag kommer att nämna dem i en kortare listform. Tanken är också att detta inlägg ska innehålla även lite annat än bara tv. Helt enkelt lite tips om annan populärkultur som radio, musik och kanske lite film. Jag hoppas att detta blir intressantare för er läsare. Lämna också gärna kommentarer om vad ni tycker om det uppdaterade På TV.

Detta första inlägg behandlar veckan fram till och med torsdag. Förhoppningsvis kommer sedan ett nytt inlägg varje fredag.

Missa inte

 • Tisdagen den 31 augusti kl. 23.15 på Kanal 9 (Hemsida):
  The Office (nya avsnitt från säsong 6) – I första delen av säsongen fick vi se Jim och Pams bröllop. Nu går livet vidare och den nya familjen förbereder sig för att få sitt första barn. Samtidigt hotas hela Dunder Miffling av den rådande finanskrisen vilket leder till stora förändringar på kontoret. Många har inte gillat hur dessa förändringar påverkar serien men jag tyckte att de kom lägligt då mycket i serien bara gick på gammal vana. Betyg för The Office (Avsnitt 611-626): C 
 • Torsdagen den 2 september kl. 21.00 på TV3 (Hemsida):
  Kniven mot strupen (nya avsnitt från säsong 2) – Efter ett sommaruppehåll är kocken Alexander Nilsson tillbaka med tv-serien där han försöker rädda restauranger som står på ruinens brand. I det första avsnittet besöker han Restaurang Olai i Norrköping. Ägarna satsade allt de hade för att köpa restaurangen utan att känna till dess dåliga rykte som tillhåll för alkisar. Nu står de inför konkurs och är i stort behov av all hjälp de kan få.

Övriga premiärer
Under denna rubrik hittar ni de premiärer som jag inte finner värt att skriva om. För att ni ändå ska kunna hitta mer information om dessa program länkar deras respektive svenska hemsidor.

¤ Hung (Säsong 1) – onsdag 1/9 kl. 22.00 på SVT1
¤ Gumball 3000 med Erik och Mackan (S1) – mån. 30/9 kl. 22.00 på TV6
¤ The Secret Millionaire (Säsong 4)tisdag 31/8 kl. 21.00 på Kanal 9
¤ I Own Britain’s Best Home (Säsong 2) – ons. 1/9 kl. 22.00 på Kanal 9
¤ Debatt (Ny säsong) – torsdag 2/9 kl. 22.00 på SVT1

Sport i veckan

 • Kvällar och nätter 30 augusti-12 september på Eurosport:
  US Open (Tennis) – Årets sista Grand Slam turnering i tennis inleds idag på USTA Billie Jean King National Tennis Center i Queens, New York. Vårt svenska hopp står som vanligt till Robin Söderling som är rankad femma i turneringen. Han har fått en bra lottning och det första svåra motståndet kommer först i kvartsfinalen där han antagligen ställs mot Roger Federer om han tar sig dit.

iPod
Jag har tidigare sällan skrivit om någonting annat än tv men i På TV är tanken att jag ska dela med mig lite av mitt annars stora intresse för alla former av populärkultur och kanske till och med lite finkultur. I detta första inlägg blir det lite musik.

Alicia Keys – Unthinkable (I’m Ready) Un-thinkable Köp
(från The Element of Freedom år 2009) – Jag är inte mycket för R&B egentligen men jag har en svag punkt i Alicia Keys. Jag har stor respekt för henne som artist och på den senaste singeln (egentligen bara släppt som radiosingel), en ballad som går från spröd till självsäker, visar hon återigen sin storhet.

4 reaktion på “På TV: Vecka 35 2010

 1. Du missar en viktig premiär ikväll.
  Erik och Mackan har premiär på TV6 för ytterligare en säsong.
  Denna gång följer de Canonball eventet.

 2. Erik och Mackan är alltid roliga.
  Första avsnittet var mest en inledning till vad som komma skall i den resterande 7 avsnitten.
  Men hur nice är det inte att två svenska ”töntar” deltar i samma tävling som storheter inom motor, musik och sportvärlden?

  Vill du ha det mer utförligt så säg till, jag tänker följa avsnitten.

Kommentarer inaktiverade.