TV-säsongen 2010/2011 på The CW

I veckan drar den amerikanska tv-kanalen The CW igång sin hösttablå och de kommande veckorna följer även de andra stora kanalerna. Vi här på MicTV firar den nya tv-säsongen med att ge er all information om detta som ni behöver och sedan lite till. På sidan TV-säsongen 2010/2011 i USA (som ni hittar i menyn längst uppe på denna hemsida) hittarna ni bland annat tablåer, premiärdatum och information och videoklipp från alla nya tv-serier. Viss information om de nya serierna saknas fortfarande men förtrösta inte, den kommer inom kort och det material som redan ligger där är värt ett besök.

De kommande två veckorna kommer det även komma ett inlägg på bloggen om nyheterna på varje kanal. Vi kommer också att bjuda på en hel del förhandstittar från de redan etablerade serierna. Eftersom The CW är först ut med sina premiärer börjar jag med ett inlägg om dem.

image
Foto från den nya säsongen av The Vampire Diaries.

Efter några år av fallande tittarsiffror vände The CW trenden under förra säsongen och förutom den misslyckade remaken av Melrose Place är alla kanalens serier som 90210, Gossip Girl, One Tre Hill, och The Vampire Diaries tillbaka för ytterligare en säsong. Även Smallville är tillbaka för en tionde och sista säsong.

Eftersom The CW behållit nästan alla sina gamla serier fanns det endast plats i tablån för två nya serier. Den mest intressanta av dessa två är en ny version av actionserien Nikita som bygger på den gamla filmen från 1990 med samma namn samt den kanadensiska tv-serien La Femme Nikita. Serien handlar om en tjej som tvångsvärvats till en underlättelseavdelning inom den amerikanska staten där hon agerar spion och mördare. Efter att ha lyckats lämna avdelningen har hon hållit sig gömd under tre år. Nu är det dock dags för Nikita att hämnas och hon gör allt för att förstöra organisationen. Den andra nya serien heter Hellcats och följer en juridikstudent som förlorar sitt stipendium och tvingas gå med i skolans cheerleaderlag för att ha råd att fortsätta sina studier. Jag tror egentligen inte att någon av dessa serier kommer att falla mig i smaken men Nikita har fått bra förhandsrecensioner och något jag kanske ska försöka mig på i alla fall.

För all information om The CW:s tablå, vilka program som kommer tillbaka samt synopsis och videoklipp från de nya serierna hänvisar jag till länkarna här nedanför samt till sidan TV-säsongen 2010/2011 i USA som jag nämnde i texten här ovan.

Linje
The CW  Television Network The CW Logo Image #CW_logo_color Credit: © The CW  Television NetworkVilka serier kommer tillbaka och vilka läggs ner? | Tablå 2010/11
De nya serierna:  Drama

3 reaktion på “TV-säsongen 2010/2011 på The CW

  1. Riktigt bra arbete, MicTV! Ni gör det som svensk media totalt misslyckas med (för i deras värld existerar inga andra kanaler utanför Sverige, som jag förstår det – nämner man ens någon av de stora drakarna vid namn gör man det på ett styvmoderligt sätt liknande ”serien visades ursprungligen på en stor amerikansk kanal som heter NBC”).

    Väldigt professionellt och användbart – jag skall absolut tipsa andra om er sammanställning! För övrigt är det trist att både 24 och Prison Break lagts ned :-(.

  2. Nikita är rätt så uttjötat… Originalet (trots att det var på franska) var grymt. Amerikanska kopian rutten. Första TV-serien var inget vidare heller. Dock så verkar rollistan vara rätt så imponerade i denna nya serien… Ska nog hålla ögonen öppna.

    Likt Danne, stort tack för ert engagemang!

  3. Tack för berömmet! Nu ska jag bara få in artiklar om de nya serierna även på de andra kanalerna. Jag håller med dig BH! Inte bara är Nikita uttjatat det har gjorts lite liknande serier på sista tiden som Alias och Dollhouse.

Kommentarer inaktiverade.