Nya serien The Event till SVT i rekordfart

Ikväll är det dags för den första nya amerikanska serien från TV-säsongen 2010/2011 att ha premiär i Sverige. Det är SVT som har köpt in det nya konspirationsdramat The Event från NBC Universal.

The Event handlar om Sean Walker som när han börjar undersöka det mystiska försvinnandet av sin flickvän, snubblar över en av de största mörkläggningarna i världshistorien. Under sitt sökande får han kontakt med flera mycket inflytelserika politiker och där ibland USA:s president som inte heller han har alla fakta om denna konspiration som kan komma att ändra hela mänsklighetens öde. 

Serien hade amerikansk premiär så sent som i måndags och på grund av seriens överraskningsmoment har SVT och många andra tv-bolag i världen valt att visa The Event serien så snart som möjligt. "Det är förmodligen den största simultanstart av en tv-serie som gjorts och The Event är något som det kommer snackas om jorden runt" säger Annie Wegelius, programdirektör på SVT.

Jag har inte själv hunnit se förhandstitten av The Event och ser därför fram emot att se den ikväll. Premiären sågs av 11,19 miljoner tittare vilket är väl godkänt. Recensionerna har däremot varit blandade. Även om många är intresserade av att se vad som kommer att hända i kommande avsnitt är den samlade åsikten att även om The Event vill vara den nya Lost finns det en stor risk att den istället blir den nya FlashForward då handlingen är mycket rörig och det som tittare inte finns tillräckligt många karaktärer som väcker intresse.

För SVT är detta en början till att öka sitt utbud av amerikanska tv-serier. De senaste åren har kanalen enbart visat serier från kabelkanalerna HBO och Showtime men enligt Göran Danasten, programchef på SVT, har kanalen ni inlett ett samarbete med NBC Universal som kommer att sträcka sig över de kommande tre åren. Detta betyder att vi kan komma att få se betydligt fler amerikanska serier på kanalen då SVT dessutom har förlängt sitt avtal med HBO.

Första avsnittet av The Event visas ikväll, den 26 september kl. 21.15 på SVT 1. Få en förhandstitt av programmet i klippet nedan och läs mer om serien på SVT:s hemsida.

En reaktion på “Nya serien The Event till SVT i rekordfart

Kommentarer inaktiverade.