Hulken åter aktuell för tv

Hulken

Förra sommaren köptes det klassiska serietidningsförlaget Marvel upp av Disney för 4 miljarder dollar och ungefär samtidigt startades dotterbolaget Marvel Television upp. Just nu jobbar bolaget på att ta fram en ny Hulken-serie åt ABC och sökandet efter en manusförfattare är i fullgång. Senaste vi såg den gröne jätten på tv var mellan 1977-1982 då CBS sände fem säsonger av Hulken.

Serietidningshjälten lär dock få konkurrens om tittarna av Wonder Woman. David E. Kelley (skaparen av Ally McBeal) och Warner Bros TV. arbetar nämligen på en tv-serie med nämnd superhjältinnan i huvudrollen.

3 reaktion på “Hulken åter aktuell för tv

  1. Jag är verkligen inte säker på att detta är en bra idé. Tycker det låter som fiaskovarning redan innan jag sett resultatet. Jag tror helt enkelt inte att det finns tillräckligt många som skulle vara intresserad av en sådan serie och jag undrar hur de skulle kunna göra serien intressant i det långa loppet.

  2. Jätteroliga nyheter! Dessutom är ni som alltid väldigt sakliga och välformulerade i er rapportering, MicTV! Ett par småsaker bara – först och främst heter Bruce Banners alterego ”The Hulk” eller möjligtvis ”Hulk”. Att kalla honom för det genommossiga ”Hulken” är en kvarleva från det i sammanhanget unkna 1960-/70-talet då Marvels dåvarande licenstagare i Sverige översatte allting man kunde översätta; Wolverine tvingades bära det förödmjukande namnet ”Järven”, allas vår advokat Daredevil ”Våghalsen” och portalfiguren Spider-Man kallades för det svensktramsiga namnet ”Spindelmannen”. Så med andra ord – av respekt för Stan Lee, Marvels författare och en närmare 100 år lång amerikansk serietidningstradition vädjar jag till er att använda rätt namn.

    För det andra (och för att visa att jag inte avskyr allt som är svenskt) – i rättvisans namn finns det på svenska ingenting som heter ”starta upp”. Engelska i all ära, men på svenska ”startar” man något – varken mer eller mindre, på samma sätt som man inte heller ”startar ner” någonting.

    Tack i övrigt för en väldigt fin och professionellt utförd tvsajt!

Kommentarer inaktiverade.