NBA tillbaka på TV i Sverige

I natt drar den amerikanska basketligan NBA igång borta i USA och efter en sommar med flera spektakulära övergångar är intresset på andra sidan Atlanten enormt. Premiärmatchen (som av någon konstig anledning inte kommer att visas i Sverige) spelas mellan förra årets finallag Boston Celtics som förstärkts med basketlegenden Shaquille O’Neil och laget som har alla blickar på sig, Miami Heat. Efter sju år i Cleveland bestämde sig superstjärnan LeBron James att det var dags att flytta på sig och skrev ett kontrakt med Miami Heat och anslöt sig därmed till stjärnorna Chris Bosh (som flyttat från Toronto i år) samt Dwayne Wade. Trion har redan lovat att de kommer att vinna NBA-titeln och nu är det upp till bevis.  

Det är nu ett antal år sedan de svenska basketfansen kunde se  NBA på TV i Sverige. Därför är det glädjande att Canal+ har tecknat rättigheterna för att visa ligan under de två kommande säsongerna. Avtalet ger kanalen rätt att visa fem till sju matcher i veckan och dessa kommer främst att sändas på Canal+ Sport 2.

Under premiärveckan visas följande fem matcher på Canal+ Sport 2:
Tisdag 26 oktober kl. 04.00: Portland-Phoenix
Onsdag 27 oktober kl. 01.00: Philadelphia-Miami
Fredag 29 oktober kl. 02.00: Detroit-Oklahoma City
Lördag 30 oktober kl. 02.30 Milwaukee-Charlotte
Söndag 31 oktober kl. 01.00 Oklahoma City-Utah

(Observera att dagarna ovan syftar på tablådygn. Det betyder att tisdag kl. 04.00 är natten mot onsdag och att matchen egentligen visas onsdagen den 27 oktober kl. 04.00 i Sverige)

Miami Heat Chris Bosh (L), LeBron James (C) and Dwayne Wade attend a television interview during Miami Heat media day in Miami, Florida September 27, 2010.  REUTERS/Carlos Barria (UNITED STATES - Tags: SPORT BASKETBALL)      Supertrion Bosh, James och Wade i Miami Heat. Foto: Reuters/Carlos Barria