Mark Burnett gör The Amazing Race kopia för ABC

image

Flera av ABC:s nya tv-serier under hösten har misslyckats och i jakten på nytt material har den amerikanska tv-kanalen bestämt sig för att vända sig till skaparen av Robinson, Mark Burnett. Hans svar på förfrågan blev den nya realityserien Expedition Impossible som kommer att sändas på ABC någon gång under våren.

I Expedition Impossible kommer lag om tre personer att resa till en mängd länder och i främmande kulturer lösa svåra uppgifter. Det lag som efter tio program lyckas krossa mållinjen först vinner tävlingen. Producenten Mark Burnett själv beskriver serien som ett äventyr helt i Indiana Jones stil. Känner vi igen konceptet? Jag tycker att det låter som en kopia av The Amazing Race. Av beskrivningen i pressmeddelandet att döma blir den enda stora skillnaden att fler av tävlingarna i Expedition Impossible kommer att ske ute i naturen samt att deltagarna är lite mer styrda i sitt resande. Hur som helst älskar jag The Amazing Race och en serie som liknar denna kommer jag i att ge en rejäl chans.

På tal om The Amazing Race blev det i dagarna klart att det under våren 2011 blir en artonde säsong av serien och att den kommer spelas in helt i HD. Vi kan bara hoppas att TV6 om något år, när denna säsongen ska visas i Sverige, har en HD-kanal att visa den i.

3 reaktion på “Mark Burnett gör The Amazing Race kopia för ABC

  1. ”krossa mållinjen”? Låter som ett våldsamt program det där… ;-)

    Älskar Amazing Race, så detta blir något att se fram emot. Tack för tipset!

  2. Kul! Som vanligt är ni på MicTV på hugget! Angående det som ni påpekar om TV6 är jag rädd att Viasat nog är fast i 2003 års tänkande utan någon som helst vilja att kliva in i år 2010. Man visar de senaste säsongerna av Simpsons och Family Guy (som båda sänds i HD i USA) och har fräckheten att skala ned dem till SD utan att ens erkänna det för tittarna! Jag tycker det är oerhört fräckt – det minsta man kunde erbjuda oss är att lägga ut originalformatet på TV6Play och ordna rättigheterna för att göra det, men inte ens det tycks man ”orka” göra (allting blir ju lätt om man skyller på att man inte har ”rättigheter” att göra det när man varken har försökt eller ens vill försöka).

    Tyvärr tror jag att det blir tittarna som själva får ordna alternativa sätt att ta del av HD-upplöst tv-material, och vi vet nog – tyvärr – alla vad jag egentligen menar med det :/.

  3. Tack Martin! Det blev lite för mycket svengelska där! :-)

    Jag håller helt med dig Danne att det är skumt att Viasat inte ens har försökt med HD-kanaler. För snåla för att spela in sina egna serier i HD skulle jag tro.

Kommentarer inaktiverade.