Femte säsongen av Big Love blir dess sista

Kabelkanalen HBO annonserade nyligen att den femte säsongen av polygamidramat Big Love kommer att ha premiär i USA söndagen den 16 januari 2011. Samtidigt meddelar kanalen att den kommande säsongen också kommer att bli seriens sista. I ett uttalande säger seriens skapare Mark V. Olsen och Will Scheffer att beslutet beror på kreativa anledningar och att det som de ville berätta med serien nu har uppnåtts. I Sverige kommer den nya säsongen att visas på Canal+ Series under vintern med start i februari eller mars.

Uppdaterad: 2010-11-08

4 reaktion på “Femte säsongen av Big Love blir dess sista

 1. Ibland är det lätt att gnälla. Det är inte min mening, men de svenska TV-kanalerna inbjuder verkligen till det.

  I USA har alltså sista säsongen av Big Love ett färdigt startdatum. Hemma i Sverige har inte stenåldersföretaget Canal Plus bestämt sig för om det blir till ”våren” (!) eller till ”sommaren” (!!). Det är helt makalöst hur de kan få hålla på så här, även om det är extra enkelt när man skyller på ”avtal som vi inte har någon inverkan på”. Hade viljan verkligen funnits hade man inte bara kört igång Big Love veckan efter den amerikanska premiären (ja, det går uppenbarligen – titta bara på hur elegant SVT sköter distributionen av The Event), utan även aviserat datumet för den svenska starten samma dag som HBO aviserat den amerikanska starten.

  Suck. Jag blir less på detta, och jag har som jag tidigare också sagt allt större föreståelse varför fler och fler väljer att olagligt ladda ner tv-program istället för att med mössan i hand vända sig till Canal Plus med flera svenska kanaler som totalt struntar i sina tittare. Tyvärr.

  Jag kan bara hoppas att de här dinosaurieföretagen läser MicTV och känner hur kritiken svider – om den nu gör det.

 2. När det gäller vanliga serier från de marksända kanalerna har jag förståelse för Canal+:s strategi men när det gäller HBO-serier borde de verkligen bli bättre på att inte ligga mer än en vecka efter USA. När det till exempel gäller The Pacific var Sverige nästan sist i världen med att sända serien nästan tre veckor efter USA.

  Just när det gäller nya säsongen av Big Love drog jag bara till med våren-sommaren då det är när de brukar sända den och jag inte fått någon mer information från dem. Jag har nå faktiskt frågat och de meddelar någon gång under februari eller mars. Jag har också uppdaterat inlägget.

 3. …å andra sidan är Canal+ i 9 fall av 10 snabbare att ta in serier än vad SVT är. The Event på SVT är undantaget och det tackvare kampanjen från NBC:s sida för att slippa pirater. Hade det inte varit för den kampanjen så hade vi nog inte sett The Event här i Sverige försen någon gång nästa år, tro mig.

  Se bara på Big Love som sänds i SVT. Vilken säsong sände de senast? 2, 3? Och när skall de sända nästa säsong? Troligtvis inte än på ett tag.

Kommentarer inaktiverade.