På TV: Vecka 36 2008

Det här är premiären av det inlägg som kommer att publiceras i början av varje vecka och ge er en kort överblick över premiärer och höjdpunkter under den kommande tv-veckan. Jag hoppas att dessa inlägg kan vara till hjälp i ert tv-tittande.

Under den kommande veckan kan vi officiellt förklara att tv-sommaren är över. Det kommer att hagla av säsongspremiär och det gäller att vara uppmärksam för att inte missa sin favoritserie.

På TV Veckans TV-Tips 
Generation Kill (serieprämiär) onsdag kl. 22.00 på Canal+ First: 
Denna miniserie följer ett kompani marinsoldater under Irakkriget 2003. Serien bygger på en bok skriven av Evan Wright, som när det begav var med soldaterna vid frontlinjen som journalist. Alla de recensioner jag har läst har hyllat denna serie och jag ser fram emot att själv få se den. Om du vill läsa mer om denna serie rekommenderar jag recensionerna på bloggen TV-dagboken och i Entertainment Weekly

På TV Måndag
Poirot
(säsongspremiär) kl. 20.00 på TV4:
David Suchet återvänder i rollen som Agatha Christies kända privatdetektiv Hercule Poirot. Säsong 11 består av fyra tvåtimmars avsnitt som var och en bygger på romanerna Mrs. McGitny är död, Katt bland duvor, Tredje flickan och Döden till mötes.   

Jimmy Kimmel Live (premiär) kl. 23.25 på Kanal 5:
Kanal 5 har petat Jay Leno från tablån på Kanal 5 till förmån för Jimmy Kimmel. Du kan läsa mer om detta byte i följande inlägg: Jimmy Kimmel ersätter Jay Leno på Kanal 5.

Master of Horrors (säsongspremiär) kl. 22.00 på Canal+ First:
Ett måste för alla de som älskar skräckfilm. Regissören Mick Garris tog initiativ till denna serie där de största skräckfilmsregissörerna och manusförfattarna har fått möjlighet att göra fristående avsnitt utan att hindras av den amerikanska censuren.

Sjukhuset (säsongspremiär) kl. 19.30 på TV3. 

På TV Tisdag
House kl. 22.00 på Canal+ First:
Säsong 4 av House fortsätter efter sommaruppehållet med avsnitt 9 där Dr. House slutligen måste bestämma sig för vilka som skall ingå i hans nya team.

Ugly Betty kl. 20.00 på Kanal 5:
Även Ugly Betty är tillbaka i rutan efter ett sommaruppehåll. Under hösten kommer de återstående sex avsnitten av säsong 2 att visas.   

På TV Onsdag 
Idol 2008 (säsongspremiär) kl. 20.00 på TV4:
Spektaklet Idol är tillbaka i rutan med Peter Jideh som programledare och tre nya medlemmar i juryn. Den nya juryn bestående av Anders Bagge , Laila Bagge och Andreas Carlsson presenteras i en video på TV4:s hemsida.

Heroes (säsongspremiär) kl. 21.00 på TV4:
Den delvis kritiserade säsong 2 har premiär på TV4 efter Idol 2008. Säsongen börjar inte bra men om du har tålamod kommer du att få se några riktigt bra avsnitt i slutet av säsongen. Om du vill läsa mer om detta hittar du min recension av Heroes här.  

På TV Torsdag
Lipstick Jungle (seriepremiär) kl. 22.00 på Canal+ First: 
Jag hade tänkt göra en recension av denna serie men jag orkade faktiskt inte ens ta mig igenom pilotavsnittet. Serien bygger på en roman av Candace Bushnells som även ligger bakom Sex and the City. Serien har inte direkt hyllats i USA och tittarsiffrorna har varit medelmåttiga. Serien kan tacka författarstrejken för att den trots allt kommer att få ytterligare en säsong. Om du gillar Sex and the City bör du i alla fall ger Lipstick Jungle en chans. 

American Idol (säsongsfinal) kl. 22.40 på TV4:
I årets final avslöjas om det blir flickfavoriten David Archuleta från Utah eller rockaren David Cook från Missouri som tar hem titeln som årets Idol i USA.

Vi är inte många som gillar Amerikansk Fotboll här i Sverige men för oss som gör det är stunden äntligen här då NFL återigen startar. Viasat Sport fortsätter även i år sin bevakning av ligan genom att visa minst fyra matcher varje helg. Den inledande helgen visar de följande sex direktsända matcher (observera att tiderna efter midnatt egentligen ligger dagen efter):

Torsdag 4 september: 
Viasat Sport 1 kl. 01.00: New York Giants-Washington Redskins
Söndag 7 september:
Viasat Sport 1 kl. 19.00: New Orleans Saints-Tampa Bay Buccaneers
Viasat Sport 1 kl. 22.15: San Diego Chargers-Carolina Panthers
Viasat Sport 1 kl. 02.15: Indianapolis Colts-Chicago Bears
Måndag 8 september:
Viasat Sport 1 kl. 01.00: Green Bay Packers-Minnesota Vikings
Viasat Sport 1 kl. 04.15: Oakland Raiders-Denver Broncos

På TV Fredag
Flight of the Conchords (säsongsfinal) kl. 21.30 på SVT2:
Har du ännu inte sett denna lysande komedi har du en sista chans på fredag du säsongens sista avsnitt sänds. Mer om serien kan du läsa här.

På TV Söndag
The Amazing Race kl. 08.25 på Kanal 5:
Om du ännu inte har tagit chansen att se denna lysande realityserie är detta ett utmärkt tillfälle att göra detta. Efter att ha besökt Island och Norge kommer de tävlande i säsong 6 till Stockholm där de bl.a. bygger möbler på IKEA i Kungens Kurva och rullar höbalar i Häggvik. Ett av de bästa avsnitten i seriens historia.

One Tree Hill kl. 18.00 på Kanal 5:
De tio avslutande avsnitten av säsong 5 visas under hösten på Kanal 5 med start idag.

En reaktion på “På TV: Vecka 36 2008

Kommentarer inaktiverade.