TV Notiser 30/8 2008: Lennart Swahn m.m.

30 ROCK TV Guide rapporterade i fredags att Jennifer Aniston kommer att göra ett gästspel under den kommande säsongen av 30 Rock. Serien återkommer till rutan i USA den 30 oktober och Aniston kommer att vara med i säsongens första eller andra avsnitt.  

Megalyn EchikunwokeCSI: MIAMI Efter Khandi Alexanders avhopp från CSI: Miami är det nu klart att det blir Megalyn Echikunwoke som kommer att ta över rollen som rättsläkare i serien. Hennes karaktär kommer att heta Dr. Tara Price och hon introduceras i den nya säsongens andra avsnitt. Echikunwoke har tidigare haft roller i serier som The 4400, That ’70s Show, Veronica Mars och Buffy.

AMERICAN IDOL I Sverige bestämde sig ledningen för Idol att byta ut alla domare till den kommande säsongen av serien för att få till en stor förändring. I USA har de valt en mindre radikal linje för att uppnå samma mål. FOX meddelade i förra veckan att American Idol kommer att få en fjärde domare till den kommande säsongen av serien. Den nye domaren är kompositören Kara DioGuardi som tidigare har arbetat med bland annat Christina Aguilera, Gwen Stefani och Celine Dion och hennes jobb blir att komplettera de redan existerande domarna Simon Cowell, Randy Jackson och Paula Abdul.

NBC Den amerikanska versionen av TV4 programmet Talang, America’s Got Talent, kommer att få en fjärde säsong på NBC under sommaren 2009.

LENNART SWAHN Tv-legenden Lennart Swahn avled i onsdags efter en längre tids sjukdom. Lennart Swahn blev 81 år gammal och vi minns honom som programledare för underhållningsprogram som Gäster med gester och Blåsningen. I hans minne vill jag påminna er om när han blåste Peter Settman i tv-programmet Blåsningen som gick på TV3 under 90-talet. Ni ser hela blåsningen i de två You Tube klippen nedan. Detta är enligt mig den bästa blåsningen som gjordes under programmets historia och jag har sällan skrattat så mycket som när jag såg detta första gången.    


Blåsningen, del 1: Lennart Swahn blåser Petter Settman i programmet Blåsningen.


Blåsningen, del 2: Lennart Swahn blåser Petter Settman i programmet Blåsningen.