The Amazing Race 13

Den 28 september har säsong 13 av den femfaldigt emmybelönande realityserien The Amazing Race premiär i USA. Sedan första gången jag såg ett avsnitt av serien har jag varit helt fast och inte missat ett enda avsnitt. För er som ännu inte har sett serien så är det ett tävlingsprogram där elva lag tävlar i en resa runt jorden. På varje etapp av resan besöker lagen ett land där de får till uppgift att utföra uppgifter av olika svårighetsgrad. Det lag som kommer sist till varje etappmål åker ut ur tävlingen. The Amazing Race väcker helt enkelt min fascination för resor och spännande tävlingar. När de tävlande dessutom besöker platser jag själv varit på eller helt lyckas förvilla sig är min lycka gjord.

I Sverige visas The Amazing Race av Kanal 5 på minst sagt udda tider (helger kl. 08.25) vilket inte direkt gjort serien till en tittarsuccé i det här landet men som jag skrev i På TV igår är den kommande helgen en bra helg att titta på The Amazing Race om ni vill veta vad serien handlar om. De kommer att i det avsnitt som visas på söndag göra ett oförglömligt besök i Sverige som är ett av seriens allra bästa avsnitt.

I årets upplaga i USA startar de elva lagen i Los Angeles och kommer under tävlingens gång att bl.a. besöka Kambodja, Kazakstan och Bolivia. Seriens producent Bertram Van Munster har lovat att flera oväntade saker som aldrig tidigare har hänt i programmet kommer att inträffa de tävlande. Jag kan då bara hoppas på att dessa saker kommer att överträffa min tidigare favorit som var när över hälften av lagen fastnade över ett dygn på en flygplats nedanför Kilimanjaro i Afrika och hamnade nästan ohjälpligt efter de andra lagen.

Jag hade tänkt att beskriva de elva lagen men jag hittade en bra video som gör jobbet åt mig istället. Det är som vanligt en brokig skara av människor som kommer att vara med i tävlingen. Det jag kan vända mig lite emot är att årets deltagare känns som en kopia av tidigare års upplagor. De kanske skulle ha ansträngt sig mera för att hitta några lag som är lite mindre extrema.


Deltagarna i The Amazing Race 13 presenteras i denna video. Innan själva filmen börjar
bjuder CBS på ett reklaminslag som ni tyvärr är tvungna att titta på.

5 reaktion på “The Amazing Race 13

  1. Vet du om kanal 5 kommer att visa fler säsonger? Vill minnas att den säsong de ska visa nu redan har gått.

  2. Jag har också alltid gillat Amazing Race. Har tyvärr bara sett fram till säsong 6 som jag antar att femman repriserar nu. Jag tror tyvärr inte att de har köpt in fler säsonger än så.
    Hade det inte varit för att alla andra serier har säsongspremiär nu så hade jag nog laddat hem lite AR men nu får det nog vänta ett tag till.

  3. Jag har inte hört något men kan kolla med Kanal 5 om de kommer köpa in fler säsonger. Om du laddar hem fler säsonger av TAR, skippa säsong 8. Den är riktigt dålig.

  4. Pingback: TV Frågor: The Amazing Race på Kanal 5 | MicTV

Kommentarer inaktiverade.