Dags för SVT att visa The Pacific

image

Alla ni som ännu inte har sett Steven Spielberg och Tom Hanks senaste andra världskrigsdrama The Pacific får ytterligare en chans när serien imorgon (onsdagen den 29 december) börjar att visas på SVT. Mer om serien kan ni läsa i inläggen The Pacific uppfyller alla förväntningar samt Böckerna som The Pacific bygger på. På DN skriver även historikern Henrik Arnstad en läsvärd men lite märklig artikel om serien.

Jag håller själv på att titta igenom DVD-boxen som jag köpte i början av månaden och mitt omdöme om serien står fast. Även om The Pacific inte når upp i samma kvalitet som Band of Brothers är det en mycket gripande skildring av kriget i Stilla Havet, en del av andra världskriget som sällan har åskådliggjorts. The Pacific bör dock ses som tre enskilda skildringar av kriget och inte som en enda enhet. Se därför serien som en berättelse om tre livsöden och inte som i Band of Brothers där serien skildrar en grupp. När jag insett detta förhöjdes min uppskattning för serien.

The Pacific har premiär på SVT1 onsdagen den 29 december kl. 21.00. Har du inte köpt DVD-boxen ännu finns den att köpa på bland annat CDON för 399 kronor.