TV Notiser 5/9 2008: Flight of the Conchords

THE VOICE TV Prosieben Sat1 som äger tv-kanalen The Voice TV har beslutat att lägga ner kanalen från den 30 september. Som anledning anges att de i framtiden inte ser att kanalen kommer att kunna generera tillräckligt med intäkter. Radiokanalen och sändningarna av kanalens morgonprogram på Kanal 5 påverkas inte av detta beslut.

90210 I tisdags drog premiären av 90210 på The CW 4,9 miljoner tittare vilket är rekord för en premiär av en skriven serie på kanalen. Med tanke på de tittarsiffror som de fyra stora drar i USA (10-20 miljoner för populära serier) tror jag ändå att The CW hade hoppats på ännu fler tittare efter den stora hajpen av serien. De första recensionerna av serien som jag har läst ger 90210 godkänt men inte mycket mer.

FLIGHT OF THE CONCHORDS Det blir antagligen bara en ytterligare säsong av den utmärkta komedin Flight of the Conchords på HBO. I en intervju med en brittisk tidning avslöjar Jemaine Clement and Bret McKenzie, som är personerna bakom den dynamiska duon, att säsong 2 med största sannolikhet blir seriens sista. De berättar även i intervjun att de har haft svårt att skriva musiken till den kommande säsongen som ingen ännu vet när den kommer ha premiär.