The Walking Dead till TV11 i februari

The Walking Dead.
Foto: TV4

Den stora tv-snackisen i USA under hösten var har helt klart varit AMC:s (kanalen bakom bland annat Mad Men och Rubicon) nya zombieserie The Walking Dead som bygger på en tecknad serie med samma namn. TV-serien har överträffat alla förväntningar och den första säsongen sågs i snitt av 5,2 miljoner tittare vilket långt överträffar Mad Men, vars fjärde säsong i snitt hade 2,92 miljoner tittare. Den matchar även tittarsiffrorna från många av de stora kanalernas mindre populära serier.

Efter långa förhandlingar bekräftar TV4-Gruppen idag att The Walking Dead i Sverige kommer att visas på den nya kanalen TV11 med start den 20 februari. I ett press meddelande säger TV11:s programchef Anton Glanzelius att han "är extremt stolt över att TV11 ska sända The Walking Dead. Serien går helt i linje med TV11:s profil och jag är övertygad om att den kommer att hitta sin rätta plats i kanalen." Även om jag är glad att serien kommer till Sverige måste jag dock uttrycka en viss besvikelse över att TV4 inte valde att rida på framgångsvågen i USA och att ta hit serien tidigare. Bättring i framtiden TV4!

Även om serien är hajpad har jag själv ännu inte sett någonting från serien men för mer information om The Walking Dead och en trailer från första avsnittet hänvisar jag till det inlägg som Ted skrev om serien i november.

4 reaktion på “The Walking Dead till TV11 i februari

 1. Härligt att vi äntligen får hit The Walking Dead! 22:30 på en söndag var kanske inte den bästa tiden om man får vara lite petig.

 2. Goda nyheter på ett vis, men MicTV – jag tycker ni låter TV4 komma undan allt för enkelt den här gången. Jag gör helst rätt för mig, och jag avskyr tanken på att behöva ta till ”alternativa sätt att se tv-serier” (vi vet nog alla vad jag menar). Eftersom inte _en enda_ svensk tv-kanal dock yppat ett ljud om The Walking Dead _trots_ att det är en av 2010 års mest populära tv-program, och _trots_ att den hade premiär redan i början av november i USA har jag inte kunnat vänta längre. Därför har jag redan sett hela första säsongen i HD-kvalité och med svenska texter.

  Så varför berättar jag det här? Jo, för att jag tror och nästan hoppas att fler har gjort som jag har gjort. The Walking Dead _är_ fantastisk och jag rekommenderar verkligen alla att se den. AMC förtjänar verkligen varje krona i reklamintäkter man lyckats dra in – men TV4 däremot, förtjänar knappt ett öre. Att lansera den här serien i februari (!), nära ett halvår (!!) efter att serien gick i USA är som att spotta målgruppen i ansiktet! Dessutom gissar jag att målgruppen är Sveriges mest liberala grupp för ”alternativt” tv-tittande, så varför man _nu_ vaknar och dessutom sänder det i en kabel-TV-kanal som i princip _ingen_ kommer att ha är nästan löjeväckande.

  Sammanfattningsvis, alltså – The Walking Dead är en av 2010 års bästa tv-serier. Därför hoppas jag, paradoxalt, att den floppar totalt för TV4.

 3. Skulle passat bättre på Kanal 5, de hade vart värd denna serie. Är i övrigt inne på samma linje som Danne.

  Vem kollar på Tv400/Tv11? Är det inte där Bingolotto går nu?

 4. @Danne: Jag kan hålla med dig. Det går fortfarande väldigt trögt i den svenska tv-världen. Förhoppningsvis slutar TV4 misshandla sina inköpta serier och väljer att satsa på dem genom bra sändningstider i TV11 och att man i fortsättningen lägger sig närmre inpå de amerikanska sändningarna.

  @Magnus: Förhoppningen från TV4:s sida är väl att man i och med lanseringen av TV11 ska få folk att börja titta på just denna ”bortglömda” kanal. Frågan är dock om nyckeln till framgång är en ny säsong av Big Brother och sändningar som ligger långt efter USA av tex. Glee säsong 2. Om du motförmodan skulle bli sugen på att se Bingolotto går det på TV4+ ;)

Kommentarer inaktiverade.