Charlie Sheen sparkad från Two and a Half Men

image

Idag kom den sedan länge väntade nyheten. Charlie Sheen har med omedelbar verkan fått sparken från Two and a Half Men. Detta var antagligen den enda möjliga upplösningen efter det tumult som pågått kring Sheen de senaste veckorna. Jag antar att få har missat rubrikerna även om  MicTV inte skrivit något om detta ännu men här är en kort sammanfattning.

Sheen har en lång historia av drogmissbruk och misshandel och efter svåra förhandlingar tecknade Warner Bros i maj förra året ett nytt rekordstort avtal med Sheen som gjorde honom till den mest betalde skådespelaren i tv-branschen. Lönen landade på inte mindre än 1,8 miljoner dollar per avsnitt. Det dröjde dock inte längre än till oktober innan skandalerna åter eskalerade. Sheen arresterades då hög på kokain efter att ha slagit sönder ett hotellrum. I slutet av januari togs han hastigt in på sjukhus efter en lång natts festande och därefter påbörjade Sheen en månads rehabilitering och produktionen av Two and a Half Men lades på is.

I mitten av februari ringde Sheen självmant upp en radiokanal och påstod att produktionsuppehållet tvingats på honom av Warner Bros chefer och att han var beredd att börja arbeta igen. Beslut togs om att produktionen av Two and a Half Men skulle återupptas den 28 februari och att seriens åttonde säsong skulle förkortas med fyra avsnitt. I ytterligare en radiointervju en vecka senare fällde Sheen antisemitiska kommenterar mot seriens producenten Chuck Lorre. Lyssnarna fick även veta att Sheen botat sitt beroende med hjälp av sin egen tankekraft och inte behövde några vansinniga behandlingar för detta. Efter intervjun beslutade tv-kanalen CBS, som visar serien, och Warner Bros, som producerar den, att lägga ner produktionen för resten av säsongen.

Efter beslutet har helvetet brutit löst kring Sheen. I stället för att be Chuck Lorre om ursäkt har han kallat honom en ”korkad liten man” och därefter krävt Lorres avskedande och en löneökning till $ 3 miljoner per avsnitt för att återvända till Two and a Half Men. ”Jag är trött på att låtsas som om jag inte är något alldeles speciellt”, uppger han som en av anledningarna till att han förtjänar en löneökning. Bland de chockerande uttalanden Sheen gjort under veckan återfinns att ”senast jag tog droger, tog jag antagligen mer än någon kan överleva” samt en vidlyftig beskrivning av sitt polygama förhållande med porrstjärnan Bree Olsen och ytterligare en ung kvinna, vilka han kallar sina båda ”gudinnor”.

I ljuset av allting som hänt de senaste månaderna är det ingen överraskning att Warner Bros under måndagen annonserade att de givit Sheen sparken. Till Sheens advokater meddelade Warner Bros att anledningen till avskedandet var Sheens grova kriminella handlingar, kritiken mot Chuck Lorre samt att Sheen har ett ”farliga självdestruktivt beteende och tycks vara mycket sjuk”. Bolaget kommer heller inte att betala lön för de inställda avsnitten. Sheens svar på avskedandet är att ”detta är mycket goda nyheter”, att han kommer stämma Warner Bros samt att det är Chuck Lorre som ligger bakom entledigandet. Sista ordet är alltså långt ifrån sagt i denna härva.

Det är fortfarande oklart hur framtiden ser ut för Two and a Half Men. TV-kanalen CBS har fortfarande en beställning liggande hos Warner Bros på en nionde säsong av serien. Valet kommer att stå mellan att hitta en ny skådespelare till huvudrollen, det har bland annat ryktats att John Stamos skulle kunna vara aktuell, och att helt lägga ner serien. Trots att Two and a Half Men är den populäraste komedin i USA tyder mycket på det senare alternativet. Det blir svårt att fortsätta utan seriens mest populära karaktär.

Enligt min mening kom avskedandet inte en dag för tidigt. Det är konstigt att CBS enbart på grund av seriens popularitet och de pengar de tjänar på den har stått bakom en narkoman och våldsverkare helt utan självinsikt. Jag är dock inte säker på att serien kommer att läggas ner. Efter all publicitet skulle en nionde säsong kunna slå alla tidigare tittarrekord. Jag hoppas dock att CBS tar sitt förnuft tillfånga och lägger ner serien. Den förtjänar inte mer uppmärksamhet. Personligen skulle jag heller inte ha något emot det då jag aldrig gillat serien. Jag ser inte vad som är roligt och skulle mycket hellre se att CBS satsade på någon annan av sina populära komedier, förslagsvis The Big Bang Theory och How I Met Your Mother.

Andra medier: SvD, DN, Expressen, Aftonbladet, GP , Sydsvenskan

5 reaktion på “Charlie Sheen sparkad från Two and a Half Men

 1. Har hela tiden tyckt att film/tv-skådisars privatliv skall lämnas därhän. Men efter att ha sett tv-intervjun där Sheen berättar att han inte längre är beroende för att han ”bestämt det” (plus en massa andra galenskaper) tycker jag nog det är dags för honom att ta ett verklighetsuppfattningspiller. Eller en hel burk.

  Har svårt att se att dom kommer byta ut Sheen, då det är han som gör hela serien…

  Lite OT: Tycker nog att How I Met Your Mother kan inse att det går att fortsätta en serie även efter man uppfyllt premissen som framstår i titeln! Se på Prison Break t.ex. När ska Ted träffa barnens morsa!? :-)

 2. Gränsen går ändå när de utför grova brott enligt mig och som du säger har Sheen verkligen gått över gränsen och verkar inte vara vid sitt fulla sinnes bruk.

  Det har ju varit lite tal från producenterna av HIMYM att gå den vägen och avslöja detta innan serien tar slut. Jag håller med om att det finns ett behov av att snart komma dit. Börjar bli allt för många avsnitt som inte har något med modern att göra i huvudtaget.

 3. Jättebra sammanfattning av ett minst sagt dramatiskt händelseförlopp, MicTV – hatten av för er sakliga och professionella rapportering! Jag tycker dessutom att det är modigt av er att faktiskt ta ställning mot narkotika. Även om det är jättetråkigt att Charlie Sheen hamnat i den här situationen är det helt orimligt att hans handlande inte skulle få konsekvenser.

  Jag hoppas därför på två saker – dels att Sheen kommer vända sitt missbruk och alla som är knutna till det ryggen, och dels att det här också betyder att vi slipper se fler studioinspelade tv-serier som kretsar runt att vuxna människor utbyter rappa fraser över en vardagsrumssoffa eller ett köksbord. Ja, om serien inte heter Seinfeld då, så klart.

 4. Denna historia med Charlie Sheen är tragik på hög nivå…

  Att han senare tagit avstånd från sin far,Martin Sheen,som så många gånger hjälpt och stöttat honom och inte allra minst stått på hans sida och försvarat honom med livet,gör det hela ännu sorgligare…

  Martin Sheen har ju själv tagit sig ur ett helvete som narkoman och alkolist så
  han vet ju verkligen vad han pratar om…

  Tyvärr kommer nog denna historia sluta i självförvållad död eller någon annans..

  Här ser man vad 10 miljoner per avsnitt kan göra för lycka i en människas liv…

Kommentarer inaktiverade.