Blue Bloods har premiär på TV4

Blue Bloods. Jamie (Will Estes), Henry (Len Cariou), Frank(Tom Selleck), Erin (Bridget Moynahan) och Danny (Donnie Wahlberg).
Will Estes, Len Cariou, Tom Selleck, Bridget Moynahan och Donnie Wahlberg spelar huvudrollerna i Blue Bloods.                                         Foto: CBS Paramount/TV4

Efter flera ganska misslyckade försök av TV4 att lansera amerikanska tv-serier på sin huvudkanal trodde jag att alla nya serier skulle komma att förpassas till TV11 och TV4+. Av denna anledning applåderar jag TV4 för att de ännu inte har givit upp och lägger den nya serien Blue Bloods på bästa sändningstid. Jag har själv ännu inte tittat på serien men den har gått bra i USA och jag har hört många som säger att de gillar den. Serien följer en familj av poliser i New York och med Will Estes, Donnie Wahlberg och inte minst Tom Selleck bland huvudrollsinnehavarna har serien potential. Jag kommer i alla fall att se piloten på TV4 ikväll.

Blue Bloods har premiär på TV4 kl. 21.00 den 9 mars 2011.

Om Blue Bloods
Texten nedan är direkt hämtad från TV4. Något vi sällan gör här på MicTV men i detta fall väljer jag att göra ett undantag då jag inte hinner skriva ihop något själv. Vad tycker ni läsare om direkta citat från pressmeddelanden? Ger det intressant information eller bör vi rikta in oss på att skriva om texterna själva?

Familjen Reagan består av flera generationer av poliser och åklagare som alla lever för att bekämpa brottsligheten i New York. Frank Reagan (Tom Selleck) är chef för New York-polisen och styr både kåren och sin familj. Hans ledarstil är diplomatisk, till och med när han tvingas hantera den internpolitik som plågade hans väldigt uppriktige och ärlige far, Henry(Len Caricou), som tidigare satt på Franks post.

Franks äldsta son Danny (Donnie Wahlberg) är en källa till både glädje och sorg för sin pappa. Danny är en erfaren polis, familjefar och veteran från Irak-kriget som inte drar sig för att använda tveksamma metoder för att lösa sina fall.

Erin (Bridget Moynahan) är ensam kvinna i Reagan-familjen. Hon jobbar som biträdande åklagare och har nyss blivit ensamstående med en dotter. Erin tar gärna på sig rollen som moralisk kompass för resten av familjen Reagan.

Jamie (Will Estes) är familjens yngsta medlem. Han är nyutexaminerad från Harvards juristlinje och familjens påläggskalv. Men till slut kan han inte ignorera sin familjs historia och bestämmer sig för att ge upp en lönsam karriär som jurist och bli polis. Hans liv tar en oväntad vändning när han ombeds vara med i en hemlig polisutredning som inte ens hans far känner till. Den utredningen kan komma att påverka hela familjen.

5 reaktion på “Blue Bloods har premiär på TV4

  1. skit bra serie! längtar redan till nästa del, o hoppas nu fler tänker som jag, så att Tv4 inte plockar bort denna fantastiska kanon serie! bästa sen serien 24

  2. Med tanke på hur sakliga och professionella ni är i er nyhetsbevakning förstår jag om ni tycker att det är att tumma på reglerna att återge pressmeddelanden. Jag tycker att det är helt OK om ni gör det på det här sättet, det vill säga klart och tydligt anger att det här inte är era ord och att det egentligen är TV-företagets egen reklam som ni återger. Jag vill dock också gärna säga att det alltid är bra och aldrig är fel att ni ställer de här företagen mot väggen och verkligen har ett kritiskt perspektiv mot dem.

    Blue Bloods, förresten. Jag skulle gärna också se premiäravsnittet, men eftersom jag inte har någon lust att betala någon så kallad ”tv-licens” har jag valt att inte ha tillgång till några tv-utsändningar. Skall TV4 ha mig som tittare ikväll utgår jag från att de har lagt ut avsnittet på TV4Play – eller?

  3. Hej Ted.

    Jag noterade det som du konstaterar efter mitt första inlägg, och jag ställer mig väldigt frågande till TV4:s krav. Missförstå mig rätt – jag vill mer än gärna göra rätt för mig, men det jag inte förstår är varför TV4 tvingar på mig sitt premiumalternativ när de istället kunde erbjudit det som ett alternativt till en gratis men reklamfinansierad sändning av Blue Blood – precis som Kanal5Plays och TV3Plays utbud fungerar. Svagt av TV4, tycker jag. Valfrihet kan aldrig vara fel.

Kommentarer inaktiverade.