TV Notiser 12/9 2008: Gordon Ramsay m.m.

MELODIFESTIVALEN Igår meddelade SVT vilka sex städer som får vara med och arrangera  Melodifestivalen nästa år. De fyra deltävlingarna kommer hållas i Göteborg (den 7/2 2009), Skellefteå (14/2), Leksand (21/2) och Malmö (28/2). Den 7 mars hålls andra chansen i Norrköping och finalen går som vanligt i Stockholm, den 14 mars.

GORDON RAMSAY Den amerikanska tv-kanalen FOX meddelade idag att de slutit en flerårigt kontrakt med stjärnkocken Gordon Ramsay. Detta betyder att det kommer att bli ytterligare minst två säsonger av den amerikanska versionerna av Kitchen Nightmares (Kanal 5 i Sverige) och Hell’s Kitchen (TV3).

SVT Videokväll med Luuk, som leds av Kristian Luuk, kommer att ha celebra gäster under hösten. Den 16 september gästar statsminister Fredrik Reinfeldt programmet och under resten av hösten gästas programmet av Johan Flans (7/10), Carolina Gynning (23/9), Janne Josedsson (30/9), Leif Silbersky (21/10) och Mia Skäringer (14/10). Programmet visas tisdagar kl. 21.00 på SVT1 

VIASAT SPORT Ytterligare ett tungt namn har skrivit på med fotbollsredaktionen på Viasat Sport. Det är AIK:s sportchef och den före detta Canal+ och SVT experten Ola Andersson som kommer att husera i Viasats fotbollssändningar under det kommande året. Tidigare i år har Viasat Sport bundit bl.a. Ola Wenström och Sladjan Osmanagic till kanalen och Glen Strömberg ryktas vara på gång in. Det kommer bli ett underhållande team som ska ta hand om sändningarna från Champions League under den kommande säsongen.