På TV: Vecka 38 2008

Av olika anledningar kommer detta inlägg nu presentera programmen den kommande veckan från söndag-lördag istället för måndag-söndag. Detta gör att ni kommer att se ett nytt inlägg senast söndag varje vecka.

På TV Veckans TV-Tips
Amerikansk Fotboll med Dallas Cowboys-Philadelphia Eagles måndagen den 15 september kl. 02.30 på Viasat Sport 1:
I USA är Monday Night Football en klassiker medan ytterst få bryr sig här i Sverige. Jag kan ändå inte låta bli att låta den match vara veckans tv-tips när jag efter ett års väntan återigen får se mitt favoritlag Dallas Cowboys spela. Kan jag inte locka er med själva sporten får jag lov att bjuda på lite skvaller kring matchen istället och se om det hjälper. För två år sedan och efter en katastrofal inledning på säsongen med en veteran som QB (förkortning för Quarterback, den viktigaste spelaren i ett lag) bestämde sig Dallas tränare att mitt i en match peta veteranen och slänga in Tony Romo som QB. Han hade aldrig tidigare spelat en match i NFL men gjorde trots det succé direkt och tog över platsen som QB. I kölvattnet av sitt nyvunna kändisskap har Romo haft några minst sagt kända flickvänner och när hans nuvarande flickvän Jessica Simpson för första gången såg Romo spela på plats i Dallas i december förra året (matchen Dallas-Philadelphia) gjorde han sin sämsta match någonsin och Dallas förlorade. Anledningen till förlusten ska enligt amerikanska medier ha varit att Romo inte kunde koncentrera sig på matchen när Simpson satt på läktaren. Sedan dess har hon varit inofficiellt förbjuden att visa sig på Dallas matcher. Inför matchen på måndag har Jessica Simpson i amerikansk TV lovat att Dallas kommer att sparka rumporna på Philadelphia vilket har lett till vilda spekulationer om att Tony Romo inte kommer att kunna hålla nerverna i styr och att de kommer att förlora. Vi kan slita sig från en sådan såpa och hur det slutar får ni veta natten på tisdag med repris på tisdag kl. 16.30  

På TV Måndag
Hockeykväll (säsongsstart) kl. 19.30 på SVT2:
Elitserien startar ikväll och SVT direktsänder matchen HV71-Frölunda ifrån Kinnarps Arena i Jönköping. Kommenterar gör Staffan Lindeborg och Niklas Wikegård.

På TV Onsdag 
Sopranos (reprisstart) kl. 22.55 på SVT2:
SVT börjar idag sända Sopranos från allra första början med två avsnitt varje onsdagskväll. I denna numera kultförklarade serie följer vi maffiabossen Tony Soprano och hans familj som lever i New Jersey. Om du som jag ännu inte har sett denna serie är detta ett utmärkt tillfälle att göra det.

Efterlyst (säsongsstart) kl. 21.00 på TV3.

På TV Torsdag 
Vad hände sen med klass 9A? kl. 20.30 på SVT1:
I denna dokumentär återvänder vi till eleverna i klass 9A och får se hur de har klarat sig efter det att det berömda tv-projektet lämnande klassen.

Lyxfällan (säsongspremiär) kl. 21.00 på TV3:
Till den nya säsongen av Lyxfällan har programledarna bytts ut och heter nu Elisabeth Fogelström, rekryteringschef  och Lasse Hellström som är egenföretagare. I det första av sex avsnitt hjälper de Robert och Annika som har köpt tio bilar på fyra år och lagt tusentals kronor på smycken men sedan är tvungna att låna pengar av sina föräldrar för att ha råd med mat till barnen.

Höök (säsongspremiär) kl. 21.00 på SVT 1:
En ny säsong av den svenska kriminalserien Höök som kommer att visas med tio avsnitt under hösten.

Hell’s Kitchen (säsongspremiär) kl. 22.00 på TV3:
Stjärnkocken Gordon Ramsay tar sig för fjärde gången an femton till en början odugliga kockar som tävlar om att få bli huvudkock på Ramsays nya restaurang i Los Angeles. Det är intressant att se alla dess karaktärer som många gånger tror att de är bättre än Gordon Ramsay, som har tre Michelinstjärnor och ett eget restaurangimperium.
Betyg Hell’s Kitchen (säsong 4): C

På TV Lördag Lilla landet lagom (seriepremiär) kl. 21.00 på Kanal 5:
I denna komediserie åker sveriges humorelit runt i landet och gör skruvade reportage om kända sanningar som de sedan skruvar till. Programledare är Josephine Bornebusch som bland annat varit med i bland annat Fredag hela veckan. Några av de komiker som kommer att delta i programmet är Henrik Dorsin och Henrik Hjelt.