På TV: Vecka 39 2008

Den kommande veckan är det lite tunt med premiärer men detta är lugnet före stormen. Vecka 40 har ett stort antal av våra favoritserier återigen premiär i Sverige. Mer om detta kan nu läsa nästa vecka.
På TV Veckans TV-Tips
Emmygalan söndagen den 21 september kl. 02.00 på Star!:
Då var det återigen dags för årets Emmygala, som är TV-branschens motsvarighet till Oscarsgalan. Star! direktsänder galan kl. 02.00 ifrån Nokia Theater i Los Angeles. Redan kl. 00.00 börjar sändningarna med en fullständig bevakning av den röda mattan. Mer om de nominerade kan du läsa i inlägget Emmynomineringar 2008 eller på den officiella hemsidan. Om du inte orkar sitta uppe hela natten går galan i repris kl. 21.00 på måndagen. För er som inte har Star! kommer TV400 visa en repris av galan lördagen den 27 september kl. 21.00.

På TV Söndag

 

Green Bay Packers-Dallas Cowboys kl. 02.15 på Viasat Sport 1:
Eftersom antagligen ingen av er som läste förra veckans inlägg såg den fantastiska matchen mellan Dallas och Philadelphia, som Dallas till slut vann med 41-37, tänker jag tipsa om veckans match mellan Green Bay och Dallas. Båda lagen har startat säsongen med två vinster och räknas som två av favoriterna till att vinna årets Super Bowl.

Andra Avenyn (säsongsstart) kl. 20.00 på SVT1:
Det svenska dramat Andra Avenyn är tillbaka med 105 avsnitt som kommer att visas tre gånger i veckan på söndagar kl. 20.00 samt tisdagar och torsdagar kl. 20.30 allting på SVT1.

På TV Måndag 
CSI kl. 21.00 på Kanal 5:
De sju sista avsnitten av säsong 8 visas med start idag. I detta avsnitt utreder teamet mordet på en kvinna som visar sig vara inblandad i hundkamper samtidigt som Warrick fortsätter sin kamp mot den organiserade brottsligheten i Las Vegas men han upptäcker snart motstånd från de egna kollegorna. Betyg för CSI (avsnitt 510): C 

Two and a Half Men (säsongsstart) kl. 21.00 på TV6:
TV6 visar säsong 5 av Two and a Half Men med två nya avsnitt varje måndag.

Toppform (säsongsstart) kl. 20.45 på SVT1:
I årets upplaga av Toppform hjälper Blossom en gymnasieklass i Norrköping med träningen och deras mål är att efter tolv veckor kunna slå en idrottsklass i en tävling.

På TV Onsdag
Oskyldigt dömd (seriestart) kl. 21.00 på TV4:
En svensk kriminalserie i tolv fristående delar där Mikael Presbrandt spelar straffrättsprofessorn  Markus Haglund som tillsammans med fyra av sina studenter hjälper brottslingar som de tror kan ha dömts oskyldigt. I det första avsnittet hjälper gruppen en flicka som tror att hennes styvfar oskyldig har dömts för mordet på hennes mamma.

På TV Torsdag
Hype (seriestart) kl. 20.00 på SVT2:
Ett halvtimmes nöjesmagasin med Karin Winther som programledare. Programmet ska rapportera om det senaste inom film, musik, tv och mode. I det första programmet får vi bland annat se intervjuer med Alexander Skarsgård och Metallica.