Svaga premiärer av Mr. Sunshine och Harry’s Law

image
Skådespelarna i Harry’s Law.

Något jag varit dålig på i denna blogg är att dela med mig av kortare reflektioner och omdömen om det som jag ser på tv. Min ambition har alltid varit att göra recensioner av nya serier men det tar förhållandevis lång tid att skriva dessa vilket allt för ofta leder till att det inte blir något inlägg alls. Att skriva kortare tankar råder bot på detta problem och även om dessa inlägg kommer att ha en lägre ambitionsnivå är det bättre än ingenting, har jag kommit fram till. Självklart kommer jag inte att helt sluta med recensioner utan förhoppningsvis blir detta ett sätt att öka mängden intressanta inlägg på MicTV.

De två nya serier som jag har sett under de två senaste veckorna är komedin Mr. Sunshine på TV3 och Harry’s Law på Kanal 9.

Mr Sunshine

I Mr. Sunshine gör Matthew Perry en återkomst till tv-världen efter det inte helt lyckade försöket i Studio 60 on the Sunset Strip för fem år sedan. TV3 beskriver denna serie på följande sätt:

I Mr Sunshine spelar Perry den krisande 40-åringen Ben Donovan, chef för en idrottsarena i San Diego. I sitt minst sagt varierande jobb stöter han på de mest underliga problem, och inte blir det bättre av att han har en excentrisk och oberäknelig chef samt intima relationer med vackra medarbetare.

Jag hade sett fram emot Mr. Sunshine men de högt uppställda förväntningarna slutade i stor besvikelse. Trots att det är en komedi tror jag inte att jag drog på smilbanden en enda gång. Dialogen är stolpig, handlingen känns hela tiden forcerad och dynamiken mellan skådespelarna är obefintlig. Detta är lite tragiskt då rollistan är gedigen. Förutom Matthew Perry själv återfinns Allison Janney (Vita Huset), Andrea Anders (Joey och Better of Ted) samt James Lesure (Las Vegas). Att i första avsnittet bygga handlingen kring en cirkus som ska uppträda i arenan tyder på dåligt omdöme då många med mig har ett mycket komplicerat förhållande till fenomenet. Det ska mycket till för att clowner och elefanter ska vara roliga. Den slutliga droppen gick för mig när Perrys karaktär Ben Donovan för att få bort isen från hockeyrinken sätter en hord clowner att hacka bort den med hackor av modell tidigt 1920-tal. I den stunden togs mitt beslut att inte fortsätta följa denna serie längre än till det andra avsnittet. Betyg för Mr. Sunshine (avsnitt 101-102): Fx

Mr. Sunshine visas på TV3 torsdagar kl. 20.00.

Harry’s Law

Att jag såg fram emot premiären av Harry’s Law berodde enbart på att Brittany Snow stod på rollistan. Jag har uppskattat hennes skådespelarkunskaper och utseende allt sedan hennes roll som Meg Pryor i det utmärkta dramat American Dreams (Drömmarnas tid) för ett antal år sedan. Dock grusades även i detta fall mina förväntningar snabbt. Serien visade sig vara skriven av en grupp förvuxna tonåringar med en förkärlek för helt osannolika händelser samt utan något sinne för spänning och att bygga intressanta karaktärer. Det hjälpte heller inte att Brittany Snows roll visade sig vara som dum blondin vars enda intresse är skor och hon används endast som ögongodis i en annars helt usel serie. För mig säger beskrivningen från Kanal 9 nedan allt.
Betyg för Harry’s Law (avsnitt 101-102): F 

Harry’s Law visas på Kanal 9 söndagar kl. 21.00.

Den en gång framgångsrika patentjuristen Harriet "Harry" Korn får sparken och bestämmer sig för att börja om på nytt med en egen firma. Hon startar upp i en gammal skobutik i en nedgången del av Cincinnati.

Oscarsbelönade Kathy Bates är ”Harry”. Bland det första som händer när hon öppnar egen byrå är att den lokala maffian kommer på besök. Inte bara lyckas Harry slippa betala för beskydd, hon lovar också att försvara gangstern om så behövs. Ett löfte som snart måste införlivas efter en blodig skottlossning på en tvättomat.

Dessutom tar Harry på sig att försvara den unge man som hoppat från sjätte våning för att oväntat mjuklanda på Harry. Efter att ha blivit åtalad för tredje gången för narkotikabrott finns det ingen annan väg att gå för honom än den bakom galler. Eller?

Harrys medarbetare är  Adam Branch (Nate Corddry), Ami Ameen (Malcom Davies) och Jenna Backstrom (Brittany Snow).