Idag relanseras TV7 som TNT7

imageEnligt min mening kan vi inte direkt kalla TV7 för en succé. Kanalen har visat minst sagt obskyra program med telenovelas och bortglömda serier från världens alla hörn på bästa sändningstid. Förra året köptes Nonstop Television (som äger bland annat TV7, Showtime och Silver) upp av den amerikanska media jätten Time Warner och deras dotterbolag Turner Broadcasting System (TBS). Ambitionen från TBS var redan från början att lansera sitt varumärke TNT i Norden och genom den befintliga distributionen för TV7 blev kanalen en naturlig plattform för denna lansering. 

Idag ser vi resultatet av Time Warners inträde i Sverige när TV7 relanseras som TNT7. Från att tidigare ha varit en renodlad kanal för kvinnor kommer TNT7 att söka en bredare målgrupp och satsar därför på kvalitativa tv-serier och bredare filmer. Under våren kommer kanalen bland annat att visa Studio 60 on the Sunset Strip, Weeds, Men in Trees samt den svenska premiären av Rob Thomas (mannen bakom  Veronica Mars) senaste serie Party Down, en komedi om en cateringfirma i Los Angeles.

Många av de tv-serier TNT7 lanserar i ett initialskede är relativt okända vilket jag tror till stor del beror på att rättigheterna till de flesta amerikanska serierna redan ägs av de stora svenska tv-kanalerna och att den nya kanalen fick ta det som fanns över. Jag är dock övertygad om att det kommer flera intressanta premiärer i ett senare skede. I USA är kanalens motto "We know drama" och förutom egna dramer som The Closer, Saving Grace samt Southland erbjuds tittarna äldre säsonger av bland annat Bones och Law & Order. I Tyskland har kanalen ensamrätt till serier som 30 Rock och Friday Night Lights och visar äldre säsonger av bland annat ER, Vänner, Seinfeld och Gilmore Girls. Vad jag vill säga med dessa uppräkningar är att TNT har en tradition av att lägga bra innehåll i kanalen och att detta antagligen även kommer att ske i Sverige.

Under våren lanseras följande serier på TNT7:
– Party down – söndagar kl. 21.00 med premiär den 27 mars.
– Studio 60 on the Sunset Strip – torsdagar kl. 22.00, premiär den 7 april.
– Men in Trees – tisdagar kl. 22.00 med premiär den 22 mars.
– Weeds – varje onsdag kl. 22.00 och 22.30 med premiär den 6 april.
– Amazing Mrs Pritchard – lördagar kl. 20:00 med start den 26 mars.
– Gok’s Fashion Fix – onsdagar kl. 18:00 med premiär den 23 mars.
– Gravity – fredagar kl 19:30 med premiär den 25 mars.
Moving Wallpaper – tisdagar kl. 19:00 med premiär den 22 mars. 
Echo Beach kl. 19:30 – tisdagar kl. 19.30 med start den 22 mars.
– Push – onsdagar kl. 19:00 med premiär den 24 mars.
– Billable hours – söndagar kl. 21.30 med premiär den 27 mars.
– At the end of my leash – måndagar kl. 19:00 och 19:30, premiär 28 mars.
– Stagers – torsdagar kl. 19:30 med premiär den 24 mars.

7 reaktion på “Idag relanseras TV7 som TNT7

  1. Intressanta nyheter, MicTV. Vän av ordning noterar dock att detta är egentligen inte är frågan om en lansering av TNT i Sverige, utan snarare en nylansering då TNT redan funnits i kabel-TV-näten för något knappt decennium senare (kanalen bytte därefter namn till Turner Classic Movies).

  2. Jag vågar inte riktigt säga vilket/vilka kabel-TV-nät som det handlade om, men som jag minns det körde de (precis som TCM) uteslutande äldre filmer (och mycket svartvitt). Logotypen var svagt kursiv, dessutom. Nu när jag bildgooglar så ser jag att Wikipedia faktiskt har en lokal kopia av den här:

    http://en.wikipedia.org/wiki/File:TNT_TV_old_logo.jpg

  3. När jag såg den loggan kommer jag plötsligt ihåg att jag sett den. Tror till och med att vi hade den. Har bara inte kopplat ihop den med det TNT som finns idag. Kul fakta!

  4. TNT delade programplats med cartoon network. Har för mig att TNT ersattes av TCM runt 96/97 kanske? TNT var förövrigt den sista kanalen i Sverige att visa wrestling (WCW i det här fallet) på många år.

  5. Michael: Ah. Ha gärna tidigare svensksända kanaler i åtanke nästa gång ni skriver om SyFy. Den har, precis som TNT, faktiskt också funnits här (eller mer korrekt, den brittiska varianten som då hette Sci-Fi Channel – Comhem ansåg dock av allt att döma att den inte platsade i deras sortiment och tillät därför inte sina svenska konsumenter att se den längre).

    Andreas: Det kan säkert stämma att TNT ersattes av TCM runt 1996 – 1997 (eller möjligtvis något/några år senare). I alla händelser är det tråkigt att WWF för en tynande tillvaro i Sverige. Intressanta fakta, dock! :)

Kommentarer inaktiverade.