Canal+ slutar sända tv-serier i HD

Canal+ kommer inom kort att lansera två nya HD-kanaler och en av konsekvenserna till detta blir att kanalen inte längre kommer att visa några tv-serier i HD.

image

Med start i helgen påbörjar Canal+ lanseringen av nya HD-kanaler. Fredagen den 19 augusti byter Canal+ Film HD namn till Canal+ First HD. I och med detta kommer kanalen att helt spegla innehållet i Canal+ First. Den 1 oktober lanseras även Canal+ Hits HD, även det en spegel av SD-kanalen med samma namn. Båda kanalerna kommer att ingå i paketet Canal+ Total.

Även om nyheten med ytterligare en HD-kanal är god, blir en av konsekvenserna att kanalens tv-serier, som visas på Canal+ Series, inte längre får någon plats i HD-utbudet. Canal+:s pressavdelning förklarar detta med att kunderna i större utsträckning efterfrågar film i HD under primetime än vad de efterfrågar tv-serier. För mig är det obegripligt att när man sitter på rättigheterna till guldkorn som Boardwalk Empire och Game of Thrones, inte visar dessa i HD. Har man dessutom två HD-kanaler till förfogande borde i alla fall en timme per dag kunna ägnas åt tv-serier.

På sportsidan tillkommer Canal+ Sport Extra HD i utbudet lördagen den 20 augusti. Kanalen ingår endast i Canal+ Max och kommer att utöka antalet matcher från bland annat Allsvenskan, Elitserien och La Liga som sänds i HD.  

4 reaktion på “Canal+ slutar sända tv-serier i HD

  1. Tja, vad säger man – enligt Canal Plus värderingar är det tydligen viktigare att prioritera porrfilm och sport där män med håriga ben jagar efter en boll före världens främsta tv-serier som man i regel dessutom har första tjing på.

    Så länge Canal Plus har de prioriteringarna har jag själv inget som helst intresse av företaget, och jag hoppas givetvis att fler tycker likadant.

  2. Haha, så sport är viktigare att sända i HD än kvalitetsserier? Tillåt mig att småle.

  3. Att Canal + börjar mixtra med HD-film kanalerna tar jag som ett dåligt tecken. Ta bort och lägga till kanaler, där en kanal inte ska sända på lördag/söndag kallar företaget för en utveckling. Jag kallar det för en stegvis nedmontering. Tror inte Canal+ är någon vinstmaskin längre, trots porren.

Kommentarer inaktiverade.