TV4 beställer tre nya säsonger av Solsidan

Det har varit en bra vecka för Solsidan. Förutom en nominering till Kistrallen som årets humorprogram kom igår beskedet från TV4 som många väntat på. Kanalen har beställt ytterligare säsonger av succékomedin.

De två första säsongerna av Solsidan har varit en av TV4:s största succéer någonsin. Den andra säsongen sågs i vintras av i snitt 2,3 miljoner tittare. En siffra i paritet med de På Spåret och Mästarnas Mästare brukar visa upp. I kölvattnet av detta är det inte konstigt att TV4 vill satsa vidare på programmet och igår meddelade kanalen att de beställt inte bara en utan hela tre ytterligare säsonger av serien.

Till Dagens Media säger Fredrik Arefalk, programchef på TV4, att beslutet "bygger på en djup övertygelse om Solsidans stora kvalitet. Vi vill trygga den långsiktigt genom att ge den de bästa möjligheterna. Det sista vi vill göra är något som inte är lika bra som de tidigare säsongerna. Med den här lösningen kommer det inte att hända." I ett pressmeddelande poängterar Arefalk även att "det här är en unik tv-beställning. Mig veterligen har det aldrig hänt tidigare, att en humorserie har beställts i så många säsonger vid ett och samma tillfälle."

"Det känns enormt roligt att få fortsätta med Solsidan. Serien är det roligaste jag jobbat med någonsin, och lyckligtvis har det sammanfallit med att folk gillar den. Rent kreativt är det superbra med tre säsonger framför oss, vi kan jobba med långa linjer på ett annat sätt nu" kommenterar seriens skapare, Felix Herngren, i ett pressmeddelande.

Det dröjer dock innan den tredje säsongen kan visas på TV4. Manusarbetet har ännu inte påbörjats och inspelningen är planerad först till våren 2012.

Jag verkar vara en av de få personer som inte riktigt förstår Solsidans storhet. Kanske beror det på att jag bara sett några enstaka avsnitt. Detta hindrar mig dock inte från att se de många intressanta vinklingar som denna nyhet har. De svenska tv-kanalerna verkar äntligen ha upptäckt att det finns andra tv-format än realityserier. Förutom TV4 har även några av de andra kanalerna nya komediserier i pipelinen. Jag hoppas även att detta kan bli ett avstamp mot att kanalerna nu ska våga utveckla nyskapande svenska dramaserier. Dessa växer verkligen inte på träd. Solsidan har även givit produktplacerandet ett ansikte i Sverige och få verkar ha något att invända mot detta.

Solsidan_Grupp                                             Foto: Morgan Norman/Söderberg Agentur/TV4

3 reaktion på “TV4 beställer tre nya säsonger av Solsidan

  1. Roligt att ni är tillbaka, MicTV! Även om jag stjäl den här kommentarstråden lite och även om det här är väldigt off-topic hoppas jag att ni fokuserar lite mera på amerikanska kvalitetsserier än vad svenskar verkar tycka vara god underhållning (vilket inbegriper allt från buskispjäser till personer som står i ett regnigt potatisfält och bråkar i två timmar).

    Mera Alcatraz, CSI, Family Guy, The Walking Dead, Terra Nova och National Geographic-dokumentärer, alltså! :) Tack på förhand!

  2. Du är alltid välkommen att stjäla trådarna! Verkligen svidande kritik mot svenska serier och jag är till stor del villig att skriva under på den. Det kommer att bli lite inlägg om svenska serier de kommande veckorna eftersom de flesta kanalerna drar igång sina premiärer nästa vecka men sedan kommer fokus helt övergå till den nya tv-säsongen i USA!

  3. Det låter fint! Er kan man absolut lita på, MicTV! :) En välkommen nyhet tycker jag skulle vara intervjuer där ni ställer de svenska inköparna mot väggen (varför tog det ett halvår innan The Walking Dead började sändas här, hur många gånger kan TV6 sända Armageddon, Die Hard 3 och Con-Air innan repriseringen blir ett skämt, varför läggs bara en bråkdel av alla inköp ut på playkanalerna, varför har man i regel inga öppna API:n för de som vill göra plugins till Xbox Media Player, Boxee och andra mediaboxar et cetera). Och ja, en frågelåda där MicTV svarar på läsarnas funderingar nu och då vore också intressant! :)

Kommentarer inaktiverade.