Tre nya program i P3 år 2012

Det nya P3-året bjuder på tre nyheter. PP3 med Per Lernström, P3 Nyhetsguiden med Emmy Rasper och Torehammares vecka med Henrik Torehammar. Program har premiär under vecka 2 och 3.

imageimageimage
Per Lernström, Emmy Rasper och Henrik Torehammar leder de nya programmen på P3.

Det kommande året bjuder P3 på tre nya program. Efter att ha varit programledare för Idol och Parlamentet återvänder Per Lernström till radion och kommer att leda PP3 som kommer att sändas på vardagar kl. 10-12. Programmet kommer att ersätta P3 Populär och även det vara inriktat på populärkultur. Om inriktningen på programmet säger Lernström till TT: "För mig kommer det aldrig vara viktigt att plocka fram svåra b-sidor från okända skivor. Däremot är det viktigt att man blir underhållen och att vi hittar en samtalston som är rolig, det är viktigare än navelskåderi". Programmet har premiär måndagen den 23 januari.

Förutom P3 Populär har även Brunchrapporten lagts ner. Musikguiden i P3 tar över Brunchrapportens sändningstid på vardagar kl. 12-13. Kl. 13-14 tar två helt nya program över etern. Måndag-Torsdag sänds P3 Nyhetsguiden med Emmy Rasper som programledare. Rasper har tidigare hörts i Brunchrapporten och i Kvällspasset i P3. Det nya programmet ska ge lyssnarna nya perspektivet för att kunna tolka och förstå sin omvärld. Vid sin sida har Rasper bland annat P3:s utrikeskorrespondent Robin Olin och Henrik Torehammar. Torehammar, som även han har ett förflutet i Brunchrapporten, kommer även leda Torehammars vecka på fredagar kl. 13. Programmet ska kommentera och analysera det som hänt under den föregående veckan. "Lyssnarna ska få samma känsla av överblick och sammanfattning som i en årskrönika – fast varje vecka. Vi bjussar på en timme som är sofistikerad, lustfylld och rakt på, som en billig flaska bubbel", säger Torehammar om programmet i ett pressmeddelande.

De tre nya programmen är kanske mer en utveckling på tidigare program än helt nya koncept  men jag ser fram emot att höra Per Lernström i P3 och att få nya samhällsprogram i kanalen.

2 reaktion på “Tre nya program i P3 år 2012

  1. Jag hade nog hellre sett att Torehammar och Rasper hade delat upp veckan likt. Som det ser ut nu så verkar Henrik endast vara bisittare under mån-tors. för att sedan bara få en dag för sig själv.

Kommentarer inaktiverade.