Sett på TV: Vecka 38-39 2008

Jag hann aldrig skrivet ett inlägg förra veckan så denna veckas upplaga av Sett på TV kommer att täcka det jag har sett på tv de senaste två veckorna då de flesta av mina favoritserier har haft premiär. Min vision har varit att skriva om alla tv-serier som jag ser vilket har visat sig vara helt orealistiskt men ni kommer ändå varje vecka få ett axplock av det jag ser på tv.
Sett på TV i Sverige
Lyxfällan – Avsnitt 501
När och var?: Torsdag den 18 september 2008 på TV3.
Handling: De nya programledarna Elisabeth Fogelström och Lasse Hellström hjälper Robert och Annika som båda gick in med stora skulder i sin nuvarande relation och har inte gjort situationen bättre när Lasse köper bilar i parti och minut och Annika lägger tusentals kronor på smycken.
Kommentar: Med de nya programledarna hade jag hoppats på en förnyelse av programmet men de nya programledarna följer det gamla formatet slaviskt vilket gör en jämförelse med de gamla programledarna oundviklig. Där faller de helt platt och de märks att de är nya och ovana som programledare. När formatet för programmet bygger på upprepning måste även innehållet i programmet uppdateras för att det inte ska bli tråkigt vilket Lyxfällan inte lyckas med. Mitt förhållande med Lyxfällan är över för den här gången.   
Betyg: D

Nedan hittar du recensioner på de senaste avsnitten av Grey’s Anatomy, The Big Bang Theory, Survivor och Worst Week.

Varning för SPOILERS nedan! Läs inte om du inte vill veta vad som händer i dessa avsnitt som ännu inte har visats i Sverige.

Sett på TV i USA
Grey’s Anatomy – 501-502 – Dream a Little Dream of Me
När och var?: Torsdag den 25 september 2008 på ABC.
Handling: Seattle Grace har fallit till tolvte platts i den senaste rankingen över de bästa universitetssjukhusen i USA vilket får till konsekvens att de förlorar sin roll som det sjukhus dit alla akutfall förs i första hand. Sjukhuschefen gör allt för att sjukhusets status ska återfå sin forna glans. Tre par, alla vänner med varandra, kommer in till sjukhuset efter två separata bilolyckor. Traumat nystar upp hemligheter som legat begravda länge. Meredith oroar sig som vanligt för om hon går för fort fram med Derek och den återvunna vänskapen mellan Izzie och Alex går på en törn. Kristina faller för en militärkirurg (spelad av Kevin McKidd från Journeyman) som besöker sjukhuset och i slutet även erbjuds jobb på Seattle Grace.
Kommentar: Ett riktigt bra avsnitt med den enda nackdelen att det blev lite för långt med ett dubbelavsnitt vilket leder till att en del handlingar dras ut lite väl mycket. Jag gillade verkligen början där vi fick se Derek avlida utan att veta att detta bara var en dröm. Många intressanta intriger väcktes i detta avsnitt. Jag hade lite svårt för den nya karaktären som spelas av Kevin McKidd. Han kändes inte som en äkta person utan mer som en superhjälte. Potential finns för karaktärsutveckling.   
Betyg: B
Bra musik i avsnittet:
    Greg Laswell – And Then You Greg Laswell - Three Flights from Alto Nido - And Then You

The Big Bang Theory -201 – The Bad Fish Pradigm
När och var?: Måndag den 22 september på CBS.
Handling: Leonard och Penny går på sin första dejt och Penny börjar bli orolig för att Leonard ska tröttna på henne eftersom hon inte är välutbildad. Detta avslöjar hon för Sheldon och ber honom att inte säga något om detta till Leonard. Eftersom Sheldon är inkapabel att ljuga kommer sanningen ändå fram vilket leder till att Leonard gör bort sig ordentligt inför Penny och möjligtvis ett slut på deras korta relation.
Kommentar: Jag var osäker på om The Big Bang Theory skulle kunna fortsätta vara rolig även under en andra säsong men detta avsnitt som antagligen var det roligaste hittills ger mig hopp om framtiden. Karaktärerna och då framför allt Sheldon har vuxit i min ögon och jag har ännu inte tröttnat på de naturvetenskapliga vitsarna. En mycket stark säsongsöppning med en oväntad twist att det var Penny som började tvivla på relationen med Leonard och inte tvärtom.     
Betyg: B

Survivor: Gabon – 1701-1702 – Want to See the Elephant Dung?
När och var?: Torsdag den 25 september 2008 på CBS.
Handling: De 18 deltagarna anländer till Gabon och de två äldsta deltagarna får välja sina lag. Lagen blir ojämna eftersom ett av lagen verkar helt ha missat att det oftast är nödvändigt att ha ett fysiskt starkt lag för att kunna vinna tävlingar. Konsekvensen blir att de förlorar alla fyra tävlingar i avsnittet och om inte dumheten var över där röstade de ut sin starkaste kvinna redan vid det första örådet.
Kommentar: Det är sällan som det första avsnittet av Survivor är riktigt bra. De nya deltagarna introduceras för oss tittare och deltagarna börjar att få koll på vad det hela handlar om. Trots detta ser jag tydliga indikationer på att detta kan bli en bra säsong. Det finns flera intressanta deltagare, allianser har börjat bildas och landskapet i Gabon är fantastiskt vackert och unikt och sist men inte minst har några deltagare visat upp potential för att kunna göra strategiskt dumma beslut vilket nästan alltid betyder bra tv i Survivor.
Betyg: D

Worst Week – 101 – Pilot
När och var?:  Måndag den 22 september 2008 på CBS.
Handling: Sam och hans flickvän Melanie planerar att berätta för hennes föräldrar att de väntar barn trots att de ännu inte är gifta men allting går fel för Sam. Avsnittet radar upp pinsamheter och missförstånd från Sams sida med lågvattenmärken att han berättar för Melanies mamma att hennes man har avlidit efter det att han ramlat utanför en begravningsbyrå. 
Kommentar: Kurtwood Smith som spelade pappan i That ’70s Show spelar även pappa i den här serien vilket var anledningen till att jag tittade på detta avsnitt vilket jag önskar att jag inte hade gjort. Worst Week är smärtsamt dålig. Allting som händer går lätt att gissa sig till långt innan det faktiskt sker. När serien inte har en bra handling i grunden är det inte roligt att titta på när någon gör bort sig utan uppehåll. 
Betyg: E