Expedition Robinson återvänder nästa år

TV4 har bekräftat att de kommer att spela in en ny svensk version av Expedition Robinson som kommer att visas på kanalen under våren 2009. Var inspelningen ska äga rum och vem som kommer att vara programledare är ännu inte klart. Det var i somras som produktions-bolaget Silverback, med Anna Carrfors Bråkenhielm i spetsen, köpte rättigheterna till formatet för den svenska marknaden. Då förnekades det att det skulle bli ytterligare säsonger av det populära programmet som hade premiär på SVT år 1997.

Jag har inte sett den svenska versionen av Expedition Robinson sedan 1998 eftersom jag tyckt att programmet har fokuserats för mycket på intrigerna istället för själva tävlingen. Som ett stor fan av Survivor, som är den amerikanska versionen av programmet, kan jag ändå inte låta bli att känna ett visst intresse för projektet. Jag hoppas att TV4 vågar göra förändringar av det svenska formatet och att de då väljer att lägga sig nära den amerikanska versionen. I topp om önskemål för förändringar vore att inspelningen flyttar till någon intressantare plats än Malaysia där nästan alla tidigare svenska versioner har spelats in. Eftersom Survivor har spelat in på 15 olika platser runt om i världen borde det inte vara svårt att hitta en bra och spännande plats.

Om du vill söka till den nya versionen av Expedition Robinson kan du ansöka om detta på TV4:s hemsida.  

Läs mer om nya Expedition Robinson på SvD eller på Aftonbladet.

Expedition Robinson 1
Deltagarna i den första Expedition: Robinson när det begav sig 1997.

5 reaktion på “Expedition Robinson återvänder nästa år

  1. Yes! Jag tror att det blir en bra produktion med tv4 involverade. Trean, femman eller någon annan kanal står ju mest för flum-tv men detta kan bli grymt!

    Jag tror att mkt hänger på att de hittar en bra programledare. Även om deltagarna är livsviktiga så krävs en stabil programledare som känns lika fräsch varje säsong. Treutiger var grym! Robinson dog när han försvann.

    Vad vi behöver är en svensk Jeff Probst. Jag hoppas att tv4 tar sig en rejäl funderare och inte bara skickar nån av de alltför upphypade programledarna som Jihde.

  2. Håller med om att Treutiger var grym! Kan bara inte komma på någon som skulle kunna vara bra. De amerikanska programledarna är alltid mer neutrala och ska inte överglänsa deltagarna. Det jag sett och hört från Probst utanför själva sändingen så är han ännu grymmare i verkligheten. Läs t.ex. hans Survivor blogg på http://popwatch.ew.com/popwatch/2008/10/jeff-probst-gab.html där han är riktigt öppen om vad han tycker om den nya säsongen av Survivor.

  3. Glenn Hysén – för hans insats i FC-Z. Han är precis sådär lagom mysig.

  4. Det kan bli jättebra det här när TV4 tar över. Minns Expedition Robinsons fornstora dagar 1997 och 1998 när TV3 tog över självdog hela programmet. Väntar med spänning! :)

Kommentarer inaktiverade.