Hell on Wheels – ny westernserie på TV6

Ikväll börjar TV6 visa westernserien Hell on Wheels, den senaste tv-serien från den hyllade kabelkanalen AMC som även ligger bakom Mad Men, Breaking Bad och The Walking Dead.

image

Foto: Endemol

Ikväll (den 10 februari) visar TV6 den nya westernserien Hell on Wheels. Serien beskrivs på följande sätt av kanalen:

Det amerikanska inbördeskriget är slut. Abraham Lincoln är död. sydstatssoldaten Cullen Bohannon är ute efter hämnd på den nordstatssoldat som mördat hans fru. Han söker jobb hos Union Pacific Railroad som just håller på att binda samman USA med sitt jätteprojekt, den transkontinentala järnvägen. Bohannon vet att det finns män med information om vad som hänt hustrun bland järnvägsarbetarna.  Dessa arbetare och det monumentala projektets entourage – bestående av spelare, prostituerade, daglönearbetare, tjyvar och mördare – har givit den transkontinentala järnvägen ett smeknamn, ett smeknamn som beskriver deras känslor med önskvärd tydlighet – Hell on Wheels.

Jag ska erkänna att jag ännu inte sett något avsnitt från Hell on Wheels. Jag har varit på gång att se förhandsvisningen flera gånger men det har stupat på alla de blandade recensioner jag har hört. En del tycker att serien varit långsam till döds och att den ska undvikas som pesten. Andra har gillat den och tyckt att den varit välgjord. Min obeslutsamhet landade i att jag istället började titta på en annan westernserie som många prisat och som jag ännu inte sett, nämligen Deadwood från HBO. Jag ska i alla fall spela in Hell on Wheels ikväll för att faktiskt skapa mig en egen uppfattning.

Premiären av Hell on Wheels visas fredagen den 10 februari 2012 kl. 21.00 på TV6. Observera att de ikväll visar två avsnitt i rad.