Whitney Houston har avlidit 48 år gammal

I natt hittades balladikonen Whitney Houston död på ett hotell i Beverly Hills, Kalifornien.

imageWhitney Houston i sina glansdagar år 1988.

Whitney Houston hittades död igår kl. 15.55 lokal tid på Beverly Hilton Hotel i Los Angeles där hon bodde under helgen för att kunna närvara vid den amerikanska Grammygalan som hålls i natt svensk tid. Ambulanspersonal på plats försökte återuppliva henne i 20 minuter utan resultat. Dödsorsaken är ännu inte känd men poliser på plats säger att brott inte verkar föreligga. Houston blev 48 år och lämnar en dotter, Bobbi Kristina, efter sig.

Denna nyhet kan få ha missat vid det här laget och den har inte mycket med tv att göra men jag ville i alla fall skriva några korta rader om det. Det berör alltid när stora stjärnor går bort tragiskt och Whitney Houston hade ett många gånger tragiskt liv. Hon har sedan tidig ålder haft stora drogproblem och en minst sagt svår relation med ex-maken Bobby Brown som misshandlat henne vid flertalet tillfällen, spär på den bilden. Trots detta är det musiken som hon kommer att bli ihågkommen för. 

Även om jag knappast har någon större relation till hennes musik ska jag erkänna att det ligger några Whitney ballader på min iPod. Jag är svag för ballader och framförallt om det finns stråkar i arrangemanget. Två kriterier som flertalet av hennes låtar uppfyller. Det var med ballader och den stora rösten som hon skapades sig ett namn under 80- och 90-talet och hon måste ses som en av de största kvinnliga artisterna från den tiden.

För att påminna oss om Whitney Houstons största hits har jag skapat en snabb Spotifylista. Nedan hittar ni även en grym version av One Moment in Time från Grammygalan 1988.

På tal om Grammygalan sänds årets upplaga i natt (natten mot den 13 februari) kl. 01.55 på TV11. För att hedra Whitney Houston har ett extranummer sats in där Jennifer Hudson kommer att hedra henne. 

Mer att läsa om ämnet finns bland annat på: SvD, DN, Expressen, NY Times, Entertainment Weekly

En reaktion på “Whitney Houston har avlidit 48 år gammal

Kommentarer inaktiverade.