Pinfärskt avsnitt av Glee med hyllning till Whitney

Ikväll smäller det! Det är Valentine avsnittet utav Glee. Det blir kärlek i massor och helt enligt Gleemaner kommer det såklart att bli kärlekslåtar. Rachels pappor kommer äntligen att ge sig till känna.

image

Kvällens avsnitt av Glee på TV11 är så pinfärskt att det sändes i USA förra tisdagen. Med tanke på att det ska ramla över hit till Sverige få lite undertexter på så tycker jag att det är snabbt jobbat. En STOR eloge till TV11 som har förstått att det är viktigt att få över amerikanska serier snabbt. Med Twitter, YouTube, forum, streaming och allt annat möjligt så är vi hardcore seriefans med och vill se fräscha och nya avsnitt.

En av sångerna i kvällens avsnitt är I Will Always Love You som framförs av Amber Rileys karaktär Mercedes. Gleeproducenterna hade varit på Riley ett bra tag om att hon skulle göra denna låt. Men hon hade hela tiden avböjt, vilket är förståeligt. Alla killar eller tjejer som har lite hum om musik, toner och noter vet att denna låt kan inte vem som helst göra. Oftast är det en överhängande risk att man trampar i klaveret (förstår inte varför alla kids som springer på auditions hit och dit envisas med att göra denna låt).

Men så blev det av. Vår svenske Adam Anders producerade och arrangerade hela låten och Amber Riley gjorde sitt bästa. Och resultatet är fantastiskt! Förra söndagen när nyheten kom att Whitney Houston så tragiskt avlidit bestämde man sig snabbt för att dedicera Glees Valentines avsnitt till Whitney Houston. På torsdagen samma vecka som allt det tragiska hände hade Amber Riley förmånen att träffa Whitney Houston, vilket hon berättar om  här. För er som vill ha en sneakpeak av hur Amber Riley sätter I Will Always Love You kan klicka här.

I kvällens avsnitt får vi även se Rachel Berrys två pappor som ingen tidigare har sett susen av (se bilden ovan). Papporna spelas av Jeff Goldblum som kanske är mest känd från Jurassic Park och Brian Stokes Mitchell som bland annat har medverkat i Ugly Betty och Fraiser.

Avsnitt 313 av Glee visas på TV11 kl. 20.00 onsdagen den  22 februari.

PS. För alla er som är stora fan av musiken från Glee så kan jag meddela att nu finns Glee: The Concert Movie på DVD att beställa. Filmen är inspelad under sommarens turné. DS