Dessa tävlar i Let’s Dance 2012

Nu är hemlighetsmakeriet över, TV4 har släppt vilka som kommer att virvla omkring i våra tv-rutor på fredagskvällarna. Sista fredagen i mars kickar allt igång, närmare bestämt den 30:e mars. Domare blir Tony Irving, Ann Wilson och Dermot Clemenger vilket alla är nog glada att se. Ciceronerna för programmet är Jessica Almenäs och David Hellenius.

imageimageimage
Elena Paparizou, Anton Hysén och Camilla Henemark är några av deltagarna i årets upplaga av Let’s Dance. Foto: Eric Josjö/TV4.

De tio deltagarna för Let’s Dance 2012 är:

Camilla Henemark har varit klar ett tag för programmet. Hon har gjort en tuff resa på det personliga planet det senaste året. Ska bli kul att se henne glittra. Hon kommer tränas av hustomten Tobias Karlsson.

Marcus Schenkenberg är hemma och hälsar på i Sverige för Let’s Dance. Vi vet ju att han kan göra sig ok på bild men kan han röra sig i takt återstår att se. Maria Bild ansvarar för att dansen blir så bra som möjligt.

Pernilla Wahlgren har fått frågan att vara med och tackat ja. Hon har ju ett förflutet i musikaler och kan mer än ”bara” sjunga. Tobias Bader blir hennes coach.

Anton Hysén är med och det känns nytt och fräscht. Idrottare kan ju vara lite stela men bögar har ju oftast ganska bra med beat och rytm i blodet. Sigrid Benson har fått äran att dansa med Anton.

Den yngsta deltagaren genom tiderna i Let’s Dance är Molly Nutly, hon fyller 17 år på fredag. Och hennes skådiskarriär har bara just börjat. Calle Sterner vet vad som gäller och kommer att lära Molly allt om Cha cha och Foxtrot.

Bengt Frithiofsson kommer att svänga sina lurviga på TV4:s dansgolv denna säsong med. Är han lika duktig på dans som på att testa viner i TV4:s morgonsoffa så blir han kvar ett tag. Oksana Spichak kommer att visa Bengt vart skåpet ska stå.

Även i år är det med en författare, Camilla Läckberg kommer vi att få se snurra runt på dansgolvet och tävla i fina klänningar. Kristjan Lootus blir Läckbergs danslärare i denna säsong.

Pär-Ola Nyström från Bonde söker fru kommer att stiga ner på dansgolvet och göra sitt bästa för att följa rytmen från husbandets toner. Till sin hjälp kommer han att ha Jeanette Carlsson.

Elena Paparizou har äntligen återvänt hem till Sverige. Hon har nu senaste suttit i juryn för Stjärnor på is i Grekland. Eurovision Song Contest vinnaren som vi vet kan ta avancerad koreografi och jobbar stenhårt, kommer med säkerhet att ge dom andra tävlande en hård match. Hon flankeras utav David Watson.

Anders Timell har mycket erfarenhet från att hänga på krogen dock inte på dansgolvet. Vi vet alla denna kille är munvig nu ska vi få se hur vig resten av hans kropp är. Cecilia Ehrling kommer att göra allt för att paret ska plocka hem tiopoängare.

Det kommer att bli en spännande säsong av Let’s Dance. Tills allt drar igång är det bara att logga in på TV4 på nätet och följa allt.