På TV: Vecka 41 2008

Om det förra veckan var fullt med premiärer av amerikanska serier drar det denna veckan igång ett stort antal svenska livsstils program. Jag undrar om det nästan inte börjar bli för många av dessa.
På TV Veckans TV-Tips
Mad Men (maraton) lördag-söndag 11-12 oktober på Kanal 9:
Mad Men vann årets Emmy för bästa drama och nu har vi som ännu inte sett säsong 1 av serien chansen att se alla tretton avsnitt på bara två dagar. Serien utspelar sig i början av 60-talet i New Yorks reklamvärld. Det är Matthew Weiner, upphovsmannen till Sopranos, som även ligger bakom denna serie. På lördagen visas avsnitt 1-6 mellan kl. 13.10-18.55 och på söndagen visas avsnitt 7-13 mellan kl. 12.30-19.05. Säsong 2 kommer sedan att börja visas på Kanal 9 med premiär den 19 oktober.

På TV Söndag
The F Word (seriestart) kl. 21.00 på Kanal 5:
Denna serie visar en annan sida av stjärnkocken Gordon Ramsay än vad programmen Hell’s Kitchen och Kitchen Nightmares gör. Detta är mer av ett studioprogram där Gordon i varje avsnitt lagar en trerättersmiddag tillsammans med en amatör, intervjuar en kändis och utmanar denne på en matlagningstävling, hjälper kvinnor att lära sig laga mat samt att vi i olika reportage får följa när Gordon föder upp Kalkoner till jul och undersöker matkulturen i England. Kanske inte det mest dramatiska program han gjort men ganska underhållande om man gillar mat. Betyg för The F Word (säsong 1): D 

Gossip Girl (säsongspremiär) kl. 20.00 på Kanal 5:
Ungdomsserien Gossip Girl är tillbaka med nya avsnitt på söndagar.

På TV Måndag
Matakuten (seriestart) kl. 21.00 på TV4:
En svensk version av Jaime’s School Dinners där Jaime Oliver hade bestämt sig för att ändra skolmaten i England till det bättre. I denna version är det Bert Karlsson som leder programmet med hjälp av kockarna Melker Andersson, Paul Svensson och Carola Magnusson. Tanken är att teamet ska hjälpa till att förbättra maten i de svenska skolorna genom att Bert åker runt och gör reportage och de tre kockarna hjälper varsin skola att förbättra sin skolmat. Det fantastiska med den engelska förlagan var hur vi tittare fick se med vilken passion som Jaime Oliver drev detta projekt men i de trailers som jag har sett för programmet har de mer antytt att Matakuten handlar om sensationsjournalistik än passion. De ska få i alla fall en chans att bevisa mig fel.

Cityakuten kl. 21.00 på TV3:
Tillbaka efter uppehållet med de avslutande avsnitten av seriens fjortonde säsong.

Design: Simon & Tomas (säsongspremiär) kl. 20.00 på TV3:
Lika bra som jag tycker att Roomservice är, lika illa tycker jag om Design: Simon & Tomas. Det är bara en personlig uppfattning men för er som gillar serien är duon tillbaka med nya avsnitt. I det första avsnittet hjälper de familjen Melin som nyligen har flyttat till sitt drömhus och de är i akut behov av inredningshjälp.

Första, andra, tredje (säsongspremiär) kl. 20.00 på TV4:
Ernst Kirchsteiger bjuder in till auktion i Halmstad i denna serie som förvillande mycket liknar Antikrundan men med riktiga auktioner.

På TV Tisdag
Brothers & Sisters kl. 22.25 på Kanal 5:
Nya avsnitt från den andra säsongen av denna serie som i USA visas på ABC.

Äntligen hemma (säsongspremiär) kl. 20.00 på TV4:
Martin Timell och de andra programledarna köper en villa på Lidingö som de ska totalrenovera både på insidan och utsidan.

Christine (säsongspremiär) kl. 21.55 på Kanal 5:
Bara två veckor efter att säsong 4 hade premiär i USA börjar Kanal 5 visa säsong 4 av komediserien Christine med Julia Louis-Dreyfus från Seinfeld i huvudrollen.

Packat & Klart (säsongspremiär) kl. 20.00 på SVT 1:
Jag trodde att Packat & Klart redan gjort reportage om varje plats på jorden men tydligen hade jag fel. I det första avsnittet för säsongen visas reportage från bland annat Argentina och Sydafrika. 

SOS Familj (seriestart) kl. 20.00 på TV3:
Familjeexperten Anneli Arrefelt hjälper familjer att få ordning på familjelivet när problemen hopar sig. I premiäravsnittet hjälper Anneli en familj där tolvåriga dottern helt styr och ställer i familjen.

På TV Onsdag
123 saker (seriestart) kl. 20.00 på SVT2:
I detta program ska tittaren få en snabbkurs i de 123 viktigaste händelserna i Sverige under 1900-talet. Enligt min mening en rolig programidé som kan utvecklas till ett underhållande program.

Bonde söker fru (säsongspremiär) kl. 20.00 på TV4.

På TV Torsdag
Criminal Minds kl. 22.05 på Kanal 5:
De tio avslutande avsnitten av den tredje säsongen av Criminal Minds visas under hösten på Kanal 5. Serien handlar om ett FBI-team som försöker tränga in i brottslingarnas sinne för att förutspå vad deras nästa drag kommer att bli redan innan brottet inträffat.

På TV Lördag
Brottskod Försvunnen (säsongspremiär) kl. 22.00 på SVT1:
Den mest sedda amerikanska tv-serien i Sverige är utan konkurrens Brottskod Försvunnen (Without a Trace). SVT visar de 18 avsnitten av seriens sjätte säsong med start idag.       

2 reaktion på “På TV: Vecka 41 2008

  1. Mad Men är bra, riktigt bra. Men ett maraton… Kan inte tänka mig en sämre lämpad serie för det.

Kommentarer inaktiverade.