På TV: Vecka 43 2008

På TV Veckans TV-Tips
Pushing Daisies (reprisstart) torsdag 23/10 kl. 22.00 på Canal+ First:
Ni som inte såg säsong 1 av Pushing Daisies när den visades för första gången i våras har nu en ytterligare möjlighet till detta när Canal+ under nio torsdag framöver har bestämt sig för att reprisera hela den första säsongen. Pushing Daisies utspelar sig i en färgsprakande fantasivärld, inte olik vår egen, där pajbagaren Ned lever ett lugnt och tillbakadraget liv. Ned har sedan barndomen en ovanlig förmåga. Om han rör vid något dött så väcks det till liv igen. När han rör vid samma sak igen dör det, den här gången för alltid vilket han bittert fått lära sig genom erfarenhet. Görs inte detta inom en minut efter den första beröringen dör något annat i dess ställe. Detektiven Emerson får reda på vad Ned kan göra och de börjar samarbeta för att lösa mord genom att de med hjälp av Neds gåva har en möjlighet att prata med offret i en minut efter det att de blivit mördade. Snart ställs Ned inför ett svårt dilemma då han ställs inför kroppen av den avlidne Chuck som var Neds stora barndoms kärlek. Pushing Daisies är en mycket charmig och annorlunda dramakomedi som jag tycker att du ska ge en chans om du ännu inte har gjort det. Betyg för Pushing Daisies (säsong 1): C 

På TV Söndag
Mad Men (säsongspremiär) kl. 21.00 på Kanal 9:
Säsong 2 av den sexfaldigt Emmy belönade serien Mad Men har idag premiär på Kanal 9 bara några månader efter premiären i USA. Själv har jag ännu inte hunnit se den första säsongen men står helt klart på min väntelista. Jag har inte läst någonting annat än hyllningar för Mad Men vilket borde betyda att det finns en möjlighet att den är bra. I USA visas Mad Men på kabel-tv kanalen AMC som så sent som igår bestämde sig för att beställda en tredje säsong av serien som HBO en gång nobbade, vilket är något de har ångrat bittert.  

På TV Måndag
Prison Break (säsongspremiär) kl. 22.00 på TV3:
TV3 börjar redan nu visa säsong 4 av fängelsedramat Prison Break. Jag måste ändå säga att det är ett mirakel att denna säsong blev av med tanke på de usla tittarsiffrorna i USA. Detta kan mycket väl bli seriens sista säsong så ni som gillar Prison Break bör ta till vara varje minut av säsongen. 

På TV Onsdag
True Blood (seriestart) kl. 22.00 på Canal+ First:
Jag vet inte vad jag ska tro om denna serie skapad av Alan Ball som även ligger bakom Six Feet Under. De flesta har sågat serien helt men de som har sett fler än bara ett avsnitt verkar tycka att den blir bättre. True Blood utspelar sig i Louisiana två år efter det att vampyrerna givit sig till känna för världen efter att det blivit möjligt för dem att livnära sig på konstgjort blod. Serien följer sedan några av vampyrernas försök och svårigheter med att integreras i samhället. Jag får nog ändå anse mig påverkad av den massiva reklamkampanjen och kommer att ge serien en chans. Det blir upp till Alan Ball att övertyga mig om att detta är något jag ska lägga min tid på.

Grey’s Anatomy (säsongspremiär) kl. 21.00 på Kanal 5:
Kanal 5 har valt att redan nu visa den säsong av Grey’s Anatomy som började visas i USA för en månad sedan. I det första avsnittet får läkarna på Seattle Grace veta att deras sjukhus har fallit i den senaste rankingen över de bästa universitetssjukhusen i USA. Sjukhuschefen gör allt för att sjukhusets status ska återfå sin forna glans. Samtidigt tas tre par, alla vänner med varandra, in på sjukhuset efter två separata bilolyckor. Traumat nystar upp hemligheter som legat begravda länge. Bland läkarna på sjukhuset oroar sig Meredith som vanligt för om hon går för fort fram med Derek och den återvunna vänskapen mellan Izzie och Alex går på en kraftig törn. En militärkirurg (spelad av Kevin McKidd från Journeyman och Rome) besöker sjukhuset och kommer att spela en viktig roll för Christina.
Betyg för Grey’s Anatomy (avsnitt 501): B

På TV Torsdag
Heroes (säsongsavslutning) kl. 21.00 på TV4:
Säsong 2 av Heroes började inte bra men repade sig i slutet. Tyvärr blev säsongen vingklippt på grund av författarstrejken i våras vilket gör att vi aldrig kommer att få se den utveckling på serien som var planerad från början. Säsongsavslutningen bjuder i alla fall på ett spektakulärt slut när hjältarna gör att för att hindra att viruset kommer ut i världen och utplånar nästan all befolkning.
Betyg för Heroes (avsnitt 211): B

Criminal Minds och Fringe kl. 21.00 respektive kl. 22.00 på Kanal 5:
Jag har sedan länge givit upp på Fringe men jag vill informera alla som tittar på serien att Kanal 5, antagligen på grund av svaga tittarsiffror, har bestämt sig för att flytta serien till kl. 22.00 vilket även betyder att sändningen av Criminal Minds tidigareläggs och kommer att visas kl. 21.00.

På TV Lördag
Inga Lindström: En alldeles särskild sommar kl. 19.30 på SVT2:
SVT har tema Tyskland denna kväll och som i ett led i detta visar de två av Inga Lindström filmerna på tv i Sverige. Jag ska inte någonstans ens påstå att dessa filmer är bra men de är fascinerade då de visar på tyskarnas store nyfikenhet på Sverige. Ett Sverige som vi knappt själva känner igen oss i. Alla Inga Lindström filmer går ut på ungefär samma sak. Tysk kvinna flyttar till lantidyll i Sverige och blir kär. Sedan blandas detta med en orgie i svenska naturbilder.

En reaktion på “På TV: Vecka 43 2008

  1. Pingback: På TV: Vecka 20 2009 | MicTV

Kommentarer inaktiverade.