På TV: Vecka 44 2008

På TV Veckans TV-Tips
House (avsnitt 318) tisdag 28 oktober kl. 21.00 på TV4:
Dr. House och Cuddy har varit på en konferens i Singapore och på flygresan tillbaka till USA drabbas en av passagerna av ett virus som även börjar sprida sig till övriga på planet. Detta avsnitt är ett av de bästa och roligaste som gjorts av serien. Dr. House sätts i en situation som han inte kan gömma sig ifrån och han tvingas att konfronteras med en hord av delvis hypokondriska patienter.

På TV Söndag
Jaime Oliver granskar: Kycklingindustrin kl. 21.00 på Kanal 5:
Hur kan det komma sig att kyckling kan vara billigare än hundmat i England? Denna fråga svarar Jaime Oliver på i detta program där hangör en djupdykning i hur det går till när bönderna föder upp kycklingar och producerar ägg. Jaime visar även vad Chicken Nuggets egentligen består av. Efter att programmet hade visats i England sjönk försäljningen av kyckling kraftigt.

Fotboll: Chelsea-Liverpool kl. 14.30 på Canal+ Sport1:
Ettan möter tvåan i Premier League i en tidig seriefinal. Chelsea har sett riktigt vassa ut under de första omgångarna medan Liverpool har spelat dåligt men ändå lyckats vinna och ligger på lika många poäng som Chelsea.

Jekyll (seriestart) kl. 21.15 på SVT1:
En modern version av den klassiska romanen Dr. Jekyll och Mr. Hyde där Tom Jackman gör allt för att skydda sin familj mot sin egen onda sida.

På TV Måndag
Boston Tea Party (säsongspremiär) kl. 21.55 på Kanal 5:
Filip och Fredrik är tillbaka med detta program som gör underhållning av kunskap och kunskap till underhållning tillsammans med deras expertpanel bestående av en fysiker, en läkare, en historiker, en beteendevetare och en psykolog.

Philadelphia Phillies-Tampa Bay Rays kl. 01.00 på NASN:
Baseball är kanske inte världens roligaste sport att titta på men detta kan vara den avgörande matchen i World Series, den amerikanska baseballfinalen. Tampa Bay Rays har aldrig tidigare vunnit fler matcher än de har förlorat i en och samma säsong. Nu står de som värdiga deltagare i finalen med ett ungt lag som på vägen har slagit ut storheter som New York Yankees och Boston Red Sox. Philadelphia Phillies å andra sidan försöker försvara hedern för en stad som inte har vunnit ett mästerskap i någon sport på över 25 år. Avgörs inte serien i denna match gör match 6 på onsdag kl. 01.00 och match 7 på torsdag samma tid. 

På TV Tisdag
Desperate Housewives (säsongspremiär) kl. 21.00 på Kanal 5:
I säsong 5 flyttar seriens handlingen fem år framåt i tiden. Gabrielle är nu tvåbarnsmamma som gått upp 10 kilo i vikt. Bree är en  framgångsrik affärskvinna och Susan har träffat en ny man.

På TV Torsdag
Nytt Läge (säsongspremiär) kl. 21.00 på TV3:
En ny säsong av inredningsprogrammet där mäklarna Annica Oppenheim Stenman och Anders Wallén hjälper familjer att hitta en nya bostad och där inredningsarkitekterna Tom Bertling och Karin Myrenberg hjälper till att göra det nya hemmet trevligt att bo i.

Medium kl. 21.00 på TV4:
Nya avsnitt av serien där Allison Dubois, spelad av Patricia Arquette, tar hjälp av övernaturliga krafter i sin kamp mot brottslingar.