TV Notiser 29/10 2008: Melrose Place, Life m.m.

NBC I ett försök att öka antalet tittare på onsdagar gör NBC en större förändring av sin tablå. Lipstick Jungle, som förra onsdagen hade ynka 4,2 miljoner tittare, flyttas till fredagar kl. 22.00 där den antagligen helt kommer att fasas ur tablån. På onsdagar skapar NBC istället en kväll med temat brottsbekämpning som inleds kl. 20.00 med Knight Rider och fortsätter en timme senare med den utmärkta serien Life som flyttas från sin undanskymda plats på fredagarna. Onsdagen avslutas kl. 22.00 med den nya säsongen av Law & Order. Dessa förändringar kommer att träda ikraft onsdagen den 5 november.

MELROSE PLACE Desperationen på The CW verkar fortsätta. I brist på lyckade egna serier och framgången med 90210 som är den nya versionen av Beverly Hills har kanalen beslutat sig för att utveckla en uppdaterad version av Melrose Place. Om projektet blir av kommer den nya serien antagligen att ha premiär i USA nästa höst.

THE EX LIST Ytterligare en ny tv-serie har drabbats av nedläggning. Det är The Ex List på CBS som har tagits bort från tablån med omedelbar verkan efter en dålig start med låga tittarsiffror. Det senaste avsnittet i fredags hade bara 5,1 miljoner tittare.

TV4 Kattis Ahlström kommer i vår att göra en pratshow på TV4+ och blir den senaste av gamla SVT medarbetare som går över till TV4.