På TV: Vecka 45 2008

På TV Veckans TV-Tips
Formel 1 söndag 2 november kl. 17.30 på TV6:
Det har varit en spännande och turbulent säsong som avslutas i Brasilien under helgen. Inför det sista loppet leder Lewis Hamilton VM sju poäng före Felipe Massa. Hamilton måste misslyckas för att Massa ska kunna vinna men något som ökar dramatiken är att den förre världsmästaren Fernando Alonso har sagt att han ska göra allting för att hindra Hamilton från att vinna. Det är upplagt för ett klassiskt drama.

På TV Söndag
Jaime Oliver granskar: Äter vi oss till döds? kl. 21.00 på Kanal 5:
I ett försök att tackla problemet med övervikt i Storbritannien bjuder Jaime Oliver till denna dokumentär in läkare, fitness experter och kostrådgivare som ska studera kostvanorna för arton frivilliga gäster. I programmet visar Jaime enkla steg som kan tas för att leva ett hälsosammare liv och som ett exempel på vad som händer med en kropp som är överviktig, obduceras en 160 kilo tung man under programmet.

På TV Måndag
Weeds (säsongspremiär) kl. 22.30 på TV6:
Premiär för säsong 3 av denna makabra komediserie där änkan Nancy Botwin bestämmer sig för att odla marijuana för att försörja familjen. Förra veckan missade jag att skriva om att säsong 4 av Weeds började på Canal+ First där serien kommer att visas med två nya avsnitt varje tisdag kl. 22.00.

The Shield (säsongspremiär) kl. 22.00 på Canal+ First:
Den sjunde och sista säsongen av The Shield visas på Canal+ på måndagar. Polisserien utspelar sig i Los Angeles undre värld där Vic Mackey leder en specialstyrka som använder minst sagt smutsiga metoder i sin kamp mot brottsligheten.

På TV Tisdag
USA-Valet: Valvaka kl. 02.00 på SVT1:
USA:s Valvaka 2008 kl. 23.35 på TV4:
Racet till Vita Huset- Filip & Fredriks Valvaka kl. 23.20 på Kanal 5:
Alla de stora kanalerna utom TV3 bevakar utgången av det amerikanska presidentvalet. Intressantas bevakning har kanske Kanal 5 som satsar på en sju timmar lång direktsändning med Filip Hammar och Fredrik Wikingsson.

På TV Onsdag
The Tudors (säsongspremiär) kl. 22.00 på SVT1:
Den andra säsongen av detta drama som berättar historien om Henrik VIII utspelar sig 1530-1536, den tid han var gift med sin andra hustru Anne Boleyn. Det är under dessa år som han tar upp kampen med den katolska kyrkan för att han skulle kunna annulera sitt äktenskap med sin första hustru. Säsong 2 av The Tudors består av tio avsnitt.

På TV Lördag    Fotboll: Arsenal-Manchester United kl. 13.45 på Canal+ Sport 1:
Detta är enligt mig den bästa stormatchen i England och idag möts de båda lagen för första gången i år. Kommentator på Emirate Stadium är Petter Johansson.

Valkyrian kl. 19.50 på SVT2:
Den andra delen av Stockholms operans uppsättning av Nibelungens ring som enligt mig innehåller den bästa musiken av de fyra operorna. Mer om Nibelungens ring kan du läsa i inlägget Nibelungens ring på SVT.