TV Notiser 20/11 2008: Julvärd, 24, The CW m.m

SVT Idag meddelade SVT att det blir Lasse Kronér som kommer att vara årets julvärd och axla den uppgift som Arne Weise en gång i tiden hade. – Jag är överlycklig! Jag älskar julen, det här passar mig som handen i handsken. Jag är väldigt traditionsbunden, men det var inte svårt att bryta jultraditionen för det här hedersuppdraget. Det krävdes lite godis för att övertala döttrarna, men när jag väl gjort det var det inget snack om saken, säger Lasse Kronér i ett pressmeddelande från SVT. Personligen har jag svårt för honom och är tacksam för att detta uppdrag endast gäller för ett år. Mer om detta kan ni läsa på SvD eller DN.

THE CW I hopp om att öka antalet tittare på söndagar sålde The CW i somras sändningstid till företaget Media Rights Capital som i sin tur i höstas lanserade de fyra nya serierna Valentine, Easy Money, 4 Real och In Harm’s Way vilka alla har tagit plats i The CW:s söndagstablå. Resultatet av detta samarbete har varit katastrofalt för The CW. Igen av serierna har nått en miljon tittare och idag beslutade kanalen att med omedelbar verkan säga upp sitt avtal med Media Rights Capital vilket får till följd att alla fyra serier läggs ner. Som ersättare kommer The CW bland annat att visa gamla repriser av Jericho och Everybody Hates Chris.

MONK USA Network har annonserat att Monk kommer att får en åttonde och sista säsong som kommer att visas i USA under sommaren 2009. Den avslutande säsongen kommer att bestå av 16 avsnitt. I Sverige visas serien på Canal+ och Kanal 9.

24 Den sjunde säsongen av 24 kommer att ha premiär på FOX i USA söndagen den 11 januari med ett dubbelavsnitt följt av ytterligare ett dubbelavsnitt dagen efter. Den sedan länge omtalade prologen som utspelar sig mellan den sjätte och sjunde säsongen kommer att visas nu på söndag.

TV3 Resumé berättar idag om en ny realityserie som TV3 håller på och utvecklar. Serien går under arbetsnamnet Diagnos och i programmet kommer överläkaren Stefan Brandt hjälpa patienter som lider av sjukdomar som deras tidigare läkare ännu inte har lyckats diagnostisera.

HILARY DUFF NBC har slutit ett avtal med skådespelerskan Hilary Duff där kanalen förbinder sig att utveckla en serie där Duff ska ha huvudrollen. Avtalet säger också att hon under det kommande året ska göra ett antal gästspel i några av NBC:s redan befintliga serier. Duff som startade sin karriär på Disney Channel i serien Lizzie McGuire men har på senare år mest ägnat sig åt en karriär som sångerska.