ABC lägger ner och förändrar

I natt kom ett tråkigt men förväntat beslut från den amerikanska tv-kanalen ABC. Efter de inledande 13 avsnitten av seriernas andra säsong kommer Dirty Sexy Money, Pushing Daisies och Eli Stone att läggas ner. ABC har inte bekräftat detta men uppgifterna om nedläggningen kommer från et stort antal personer som arbetar med serierna. Jag kommer i alla fall att sakna Pushing Daisies som var en mycket originell serie med stort underhållnings värde.  

Bättre nyheter fick Life on Mars av ABC i natt då kanalen beställde ytterligare fyra avsnitt av serien vilket ger serien totalt 17 avsnitt den här säsongen. Life on Mars kommer även att byta sändningstid den 28 januari då serien kommer att börja visas efter Lost kl. 22.00 på onsdagar.

En annan serie som byter sändningstid är Private Practice som från och med den 8 januari kommer att visas efter Grey’s Anatomy kl. 22.00 på torsdagar. En konsekvens av detta blir att vi i februari nästa år kommer att få se ett samarbete mellan serierna där en sammanhängande historia kommer att utspela sig över flera avsnitt av de båda serierna på samma sätt som CBS tidigare har gjort med bland annat CSI och Without a Trace.

Till slut kommer riktigt goda nyheter för de som liksom jag gillar Scrubs. Säsong 8 av serien kommer att ha premiär på ABC med ett dubbelavsnitt tisdagen den 6 januari.