På TV: Vecka 48 2008

På TV Veckans TV-Tips 
Den här veckan hade jag svårt att hitta ett specifikt tv-tips. Jag vill istället ta tillfället i akt och kommentera det faktum att Kanal 5 för tillfället sänder sina tv-serier väldigt kort tid efter det att avsnitten har visats i USA. Allra närmast är de med Fringe där samma avsnitt visas i Sverige på torsdagen som visades i USA på tisdagen. Även de nya avsnitten av Ugly Betty, Desperate Housewives och Grey’s Anatomy sänds bara några veckor efter det att de visats i USA. Att Kanal 5 gör detta kan bero på att författarstrejken skapade en brist på nya avsnitt men jag hoppas att de fortsätter att anstränga sig för att visa de allra senaste avsnitten av sina serier. Jag tror att detta är den enda vägen för tv-bolagen att försöka hindra den olagliga nedladdningen. 

På TV Måndag 
90210 (seriestart) kl. 20.00 på TV400:
Det var den mest omtalade nya tv-serien inför den nya tv-säsongen. Serien handlar om Familjen Dixon som flyttar från Kansas till Beverly Hills i Kalifornien. Barnen Annie och Dixon börjar på West Beverly Hills High School där deras pappa Harry blivit rektor. I det första avsnittet introduceras alla karaktärer och när jag först såg det tyckte jag ändå att det fanns ett frö till en serie som skulle kunna bli bra. Sedan dess har jag ångrat mig helt. 90210 är tyvärr en serie som är väldigt dåligt spelad. Dialogen är urusel och handlingen innehåller fler klichéer än en sportintervju. Betyg för 90210 (avsnitt 101): D

På TV Torsdag 
Spanarna kl. 21.00 på SVT1:
Radioprogrammet Spanarna fyllde nyligen 20 år och detta firades med ett långt jubileumsavsnitt på radio. Detta spelades även in på TV och nu får vi se resultatet på tv. Programledaren Ingvar Storm och spanarna intervjuas och vi får höra spaningar av bland annat Gabriella, Ahlström, Göran Everdahl, Jonas Gardell, Jessika Gedin, Johan Hakelius och Jonas Hallberg.

Amerikansk fotboll: Dallas Cowboys-Seattle Seahawks kl. 22.30 på Viasat Sport: Idag är det Thanksgiving i USA och en av traditionerna med denna helg är att titta på amerikansk fotboll. Huvudmatchen detta år går mellan Dallas Cowboys som återigen har börjat spelat bra efter att deras quarterback Tony Romo kommit tillbaka efter skada och Seattle Seahawks som varit ligans största besvikelse.

På TV Fredag
På Spåret (säsongspremiär) kl. 20.00 på SVT1:
Ytterligare en ny säsong av På Spåret. I det första avsnittet tävlar Mari Jungstedt och Rickard Olsson mot Fredrik Lindström och Peter Apelgren. Mer om den nya säsongen kan du läsa i inlägget På Spåret anno 2008.

På TV Lördag
Siegfried kl. 19.35 på SVT2:
Den tredje delen av Stockholms operans uppsättning av Nibelungens ring. Mer om Nibelungens ring kan du läsa i inlägget Nibelungens ring på SVT.