Kanal 9 startar den 25 februari 2007

Jag blir alltid lite förväntansfull när jag får veta att jag kommer att få nya kanaler på mitt ComHem abonnemang. Det har hänt allt oftare på senare tiden och senast förra veckan annonserade SBS Brodcasting att man startar en ny kanal den 25 februari. Den kommer att heta Kanal 9 och är en syster kanal till Kanal 5 precis på samma sätt som TV4+ är en systerkanal till TV4. Kanal 9 kommer att ersätta One som idag ingår i Boxer-paketet och som inriktat sig på europiska serier och nyheter.

Kanal 9 kommer att ha en målgrupp mellan 35-50 år. Det innehåll man pratar om idag är vuxnare TV-serier såsom Monk, Rome och Cold Case. Den kommer även att innehålla dokumentärer och en del sport från de rättigheter som Canal+ innehar. Kanalen kommer bl.a. att visa kvartsfinalerna i elitserien.

Frågan är då om någon kommer att titta på denna kanal. Jag tror att så är fallet. Om man dessutom lyckas lägga in repriser från serier som går på Kanal 5 tror jag att kanalen blir intressantare än både TV4+ och TV6. Enligt mitt tycke äger Kanal 5 mycket bättre rättigheter än de andra kanalerna och om man visar repriser av gamla CSI avsnitt eller Grey’s Anatomy kommer jag att titta.