På TV: Vecka 50 2008

På TV Veckans TV-Tips
Sportlördag lördagen den 13 december:
Vinterlördagar är den absolut bästa tiden att titta på sport. De lördag jag jobbat natt och inte känner för att göra någonting brukar sluta i en orgie i sport så för dig som bojkottar Lucia vill jag tipsa om följande sändningar som håller dig upptagen precis hela dagen. Du behöver inte ens gå ut ur soffan!
  
09.25 Storslalom (d) 1:a åket från La Molina, Spanien på SVT1
10.25 Storslalom (h) 1:a åket från Val-d’Isère, Frankrike på SVT1
11.25 Längdskidor (d) 10 km klassisk från Davos, Schweiz på SVT2
11.40 Skidskytte (h) jaktstart från Hochfilzen, Österrike på SVT1
12.25 Storslalom (d) 2:a åket från La Molina, Spanien på SVT1
13.25 Storslalom (h) 2:a åket från Val-d’Isère, Frankrike på SVT1
14.20 Skidskytte (d) jaktstart från Hochfilzen, Österrike på SVT1
14.50 Längdskidor (h) 15 km klassiskt från Davos, Schweiz på SVT1 
16.00 Fotboll Aston Villa-Bolton på Canal+ Sport 1
18.30 Ishockey Brynäs-Djurgården på Canal+ Sport 1
21.30 Ishockey Pittsburgh-Philadelphia på Canal+ Sport 1
22.00 Fotboll Real Madrid-Barcelona på TV4 Sport

På TV Söndag
House of Saddam (Seriestart) kl. 22.00 på Canal+ First:
Denna samproduktion av BBC och HBO ger ett porträtt av Saddam Hussein i fyra delar. Serien följer hela Saddams karriär från det att han tar makten i Irak år 1979 till det att han avsätts och tillfångatas av amerikanska trupper år 2003 och slutligen avrättas tre år senare. Även om serien visades i Storbritannien redan i somras har Canal+ lyckats förhandla sig fram till att få visa serien samma dag som den börjar visas i USA. Ytterligare ett steg mot att vi i Sverige inte ska behöva vänta flera år innan vi får se amerikanska serier i Sverige.   

På TV Måndag
EM-Krönika 2008 kl. 21.00 på TV4:
Vi har nu möjligheten att återigen få uppleva det urusla spelet som Sverige presterade i fotbolls-EM i somras. Om ni som jag vill undvika detta till varje pris kan det i alla fall vara värt att se sammandrag för alla de fantastiska matcher som Sverige inte var inblandade i. 

Nobelkonsert kl. 20.45 på SVT1:
Direktsändning från Konserthuset i Stockholm där den årliga Nobelkonserten hålls. I år får vi höra den fantastiske dirigenten Sir John Eliot Gardiner leda framträdanden av Dvoráks sjunde symfoni och Mozarts mässa i c-moll. Om ni inte är intresserade av denna konsert vill jag i alla fall rekommendera den inspelning av Händels Messias som Gardiner spelade in 1992 som enligt min mening är den bästa som någonsin har gjorts.

På TV Tisdag
House (säsongsavslutning) kl. 21.00 på TV4:
I det sista avsnittet av säsong 3 får House besök av ett par som kommit från Kuba för att få reda på vilken sjukdom som kvinnan lider av. Avsnittet slutar på ett sätt som har kommit att förändra serien för alltid. Missa inte detta!

På TV Fredag
Idol 2008 (final) kl. 20.00 på TV4:
Jag förlorade intresset redan efter några avsnitt men för ni som inte gjorde det är det nu dags för den direktsända finalen från Globen i Stockholm. Alice och Kevin blev de artister som ska tävla om äran och ett skivkontrakt.

På TV Lördag
Lucia kl. 07.00 på SVT2:
Årets luciafirande på SVT kommer från Elverket i Malmö.

Faddergalan kl. 20.00 på TV4: 
Årets tema är Världens flickor och på galan uppträder bland annat Josh Groban, Lykke Li, Timbuktu, Amanda Jenssen och Per Gessle.