Heroes

heroes_title_card.png

NBC har länge haft problem med vikande tittarsiffror och trots stora förhoppningar på nykomlingar som Aaron Sorkins ”Studio 60 on the Sunset Strip”, ”Friday Night Lights” och ”30 Rocks” är det bara ”Heroes” som har hittat en stor publik. Även om kritikerna hyllat serien redan från början, var det inte många som trodde att Heroes skulle komma att bli NBC mest sedda serie. Sci-Fi serier och serier om superhjältar brukar endast gå hem oss de redan insatta men Heroes har visat att denna tes inte stämde.

Ända sedan jag började höra buzz om Heroes tidigt i höstas, har jag gått och funderat på om jag skulle ta mig tiden och titta på några avsnitt. Argumentet för att jag skulle göra detta är självklart att alla säger att den är bra, men jag har hela tiden vägt upp det argumentet med motargumentet att jag inte är någon större fantast när det gäller saker som är förknippade med Sci-Fi sfären. Idag när serien debuterade på Canal+ bestämde jag mig ändå för att ta chansen.

Efter att ha sett piloten kan jag egentligen inte säga vad serien egentligen handlade om utom att ett tiotal personer på något sätt tror eller misstänker att någonting är annorlunda med dem. Vi har japanen som kan stanna tiden och teleportera sig. Cheerleadern som inte går att skadam den drogpåverkade konstnären som kan förutsäga saker genom sin konst och ett antal personer till. Genom korta avsnitt från en dag i dessa personers liv introduceras vi till dem och upptäcker att de dessutom antagligen är samanlänkade till varandra på något sätt.

Trots att vi egentligen inte får veta någonting i denna pilot har den helt klart uppnått sitt syfte. Min nyfikenhet har väckts. Vilka är dessa karaktärer, vad är det för några övernaturliga krafter som de besitter och vad är syftet med att de har det? Jag kommer helt klart att titta på nästa avsnitt. Om det däremot är en serie som jag kommer att följa slaviskt, är en helt annan fråga som tiden får utvisa.