På TV: Vecka 50 2008

Veckan nu innan jul är det fullt av säsongsavslutningar men det händer inte mycket nytt på TV. Jag har i alla fall fått ihop fyra händelser som är värda att uppmärksamma.

På TV Söndag
Musikhjälpen vilken pågår under hela veckan på P3 och SVT2:
Under sex dagar kommer radioprofilerna Kitty Jutbring, Ehsan Noroozi och Henrik Torehammar att låsa in sig i ett glashus som står på Gustav Adolfs torg mitt i Malmö. På P3 sänder de dygnet runt för att samla in pengar för flyktingar i världen. SVT2 sänder även delar av detta evenemang med ett sammandrag kl. 19.00 varje dag samt direktsändningar på nätterna. Hela projektet skulle ta väldigt mycket plats att skriva om men gå gärna in på deras hemsida om du vill veta mer.

Solens Mat (säsongspremiär) kl. 20.00 på SVT1:
Bo Hagström reser i år till små byar i Italien där han undersöker den unika matkultur som finns där. I det första avsnittet besöker han byn Serrastretta längst ner i södra Italien där han är med när palmsöndagen firas i byn med bröd som bakats i vedeldad ugn och påsklammet som kokas i en gryta över öppen eld.
 På TV Tisdag 
Little Britain USA (seriestart) kl. 22.00 på Canal+ First:
Det blev tre säsonger av den brittiska komediserien Little Britain på BBC vilken också tidigare visats på SVT. Nu har en spinoff på serien gjorts till HBO i USA. Det är denna serie vi får se med två avsnitt varje tisdag i tre veckor på Canal+. Serien innehåller både karaktärer från den brittiska versionen och helt nya amerikanska karaktärer. Läs mer om denna serie på Canal+ hemsida.

På TV Lördag 
Svensson, Svensson (seriefinal) kl. 21.30 på SVT1:
Det antagligen allra sista avsnitet av Svensson, Svensson visas idag på SVT1. Programmet ska ha spelats in i en tom studio för att det som ska hända inte ska komma ut i förväg.

Ragnarök kl. 19.00 på SVT2:
Den fjärde och sista delen av Stockholms operans uppsättning av Nibelungens ring. Mer om Nibelungens ring kan du läsa i inlägget Nibelungens ring på SVT.