De nya dramaserierna på The CW

Nedan följer en beskrivning av samt videoklipp från de två nya dramerna som har premiär på The CW under tv-säsongen 2010/2011.

Hellcats
Hellcats är en High School-serie som utspelar sig på ett universitet. Marti Perkins studerar juridik men förlorar sitt stipendium. Det ända sättet för henne är att kunna fortsätta studera är att gå med i skolans cheerleadinglag, The Hellcats, och därigenom förtjäna ett nytt stipendium. I och med det kastas hon in i ett liv av kamratskap och svek. Seriens två huvudroller spelas av de båda tidigare Disneystjärnorna Aly Michalka och Ashley Tisdale.

Nikita
Nikita är en serie som bygger på de två tidigare alstren om karaktärerna Nikita, den franska filmen Nikita från år 1990 samt den kanadensiska tv-serien La Femme Nikita som visades med fem säsonger under åren 1997-2001. Efter en svår tonårstid blev Nikita tvångsrekryteras av en amerikansk myndighet  som utbildade henne under falska premisser till att bli spion och lönnmördare. Efter att ha blivit sviken av alla hon trodde hon kunde lita på har hon efter att hållit sig gömd i tre år, bestämt sig för att hämnas och bringa myndigheten ut i ljuset och därigenom förgöra den. Nikita är skapad av Joel Surnow, en av männen bakom 24 och bland seriens producenter återfinns bland annat McG, som även ligger bakom Chuck och The OC.

Linje
The CW  Television Network The CW Logo Image #CW_logo_color Credit: © The CW  Television NetworkVilka serier kommer tillbaka och vilka läggs ner? | Tablå 2010/11
De nya serierna:  Drama

Kommentera