Jultävling 2009 – Signaturmelodier

Jultävlingen 2009 är nu avslutad! Facit finns utlagt och vilka vinnarna är kan ni se längst nere på denna sida.

Förra årets jultävling var någonting extra som krävde ganska stora kunskaper om tv och tv-serier. Årets tävling är inte lika ansträngande utan firar det faktum att detta decennium, det bästa någonsin inom tv, håller på att ta slut.

Tävlingsuppgift
Identifiera från vilka tv-serier följande tre signaturmelodier kommer.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Motivera sedan vilket du tycker är det allra bästa tv-ögonblicket under 00-talet. Med ögonblick menar jag ett enskilt avsnitt av ett program eller en serie eller en specifik händelse under ett enskilt avsnitt.

image
De tre signaturmelodierna i ljudklippet ovan kommer ifrån:

1. How I Met Your Mother

2. Heroes

3. Lilla Huset på Prärien

Priser
1:a pris – Vinnaren till denna tävling får en valfri säsong av en tv-serie till ett värde upp till 500 kronor från Discshop.se. Om du vinner och vill ha ditt pris redan före jul vore jag tacksam om du redan nu kunde uppge vilken tv-serie och vilken säsong som du skulle vilja ha. Ange detta i formuläret nedan. Du kan välja en box helt fritt bara värdet understiger 500 kronor. För att se vad du kan välja på, klicka här. Uppger du inte detta nu kan jag inte garantera att priset dyker upp förrän efter jul.

Vi som hade alla rätt 2:a pris – Pocketutgåvan av boken Vi som hade alla rätt av Kristina Thulin och Jenny Östergren. Boken handlar om Cissi som är programledare på en stor svensk tv-kanal och som gör allt för att leva upp till bilden som superkvinnan som klarar av allting. Kort är detta en karikatyr på mediebranschen.

image
1:a pris: Anna Sjöberg, Malmö

2:a pris: Therese Tossavainen, Kalmar

Kommentera