Jultävling: Fråga 11-15 (den 11-15 december)

Fråga 11
Den amerikanska tv-kanalen CBS har mer och mer specialiserat sig på att göra kriminaldramer vilka har gjort kanalen till den kanal i USA med flest tittare. Bara ett axplock av dessa serier är CSI och dess avkomlingar, Criminal Minds, Cold Case, Ghost Whisperer, Without a Tace och NCIS.

Dagens fråga går ut på att du ska hitta rätt kriminaldrama till rätt kriminalfall. Nedan finns en kort beskrivning av fem fall som har lösts i någon av följande fem serier: CSI, CSI: Miami, CSI: New York, Without a Trace (Brottskod försvunnen i Sverige) och NCIS. Vilket fall hör ihop med vilken serie? (Varje rätt ger 2 poäng.)

11a) En stor tidvåg närmar sig staden och under evakueringen dödas två personer på en parkeringsplats. Ledtrådarna från det fallet leder teamet till ett bankrån där rånarna utnyttjar tidvågen för att flytta en stor mängd guld från banken.   

11b) Tio kilo extremt giftiga kemiska vapen försvinner och hamnar i händerna på en terrorist. Teamet måste hitta terroristen och hindra honom från det han planerar innan det är för sent.

11c) En man hittas död på tunnelbanespåret. Mannen dog genom elektrifiering men det visar sig att elektrifieringen skedde när mannen försökte fly från ett rum genom fönstret och tar tag i en elektrifierad flaggstång. Kroppen dumpas sedan på tunnelbanespåret för att förvilla polisen.

11d) En av teamets medlemmar blir kidnappad och begravs levande. Efter det att lösensumman för honom betalats ut, spränger kidnapparen upp sig själv och teamet lämnas att själva hitta platsen där deras kollega är begravd.

11e) En gymnasieelev lämnar sin skolbal tidigt för att vila sig i sitt hotellrum. Flickan försvinner och i hotellrummet hittar polisen hennes blodiga balklänning.

Fråga 12
Grey’s Anatomy är en av de mest populär tv-serierna för tillfället vilket lite kom som en överraskning för ABC när serien startade sent i mars med endast nio avsnitt under den första säsongen. Resten är historia!

12a) Vad heter de åtta skådespelarna som är med i klippet nedan? (Varje rätt svar ger ett poäng.) 

12b) Vad heter det avsnitt som klippet kommer ifrån? (Rätt svar ger 2 poäng.)

Fråga 13
2000-talet kallas tv-seriernas guldålder men det gör inte att vi helt ska glömma vår historia. 80-talet var full av idag klassiska serier som allt för ofta var antingen kriminalserier eller såpor. Jag hoppas att ni kommer ihåg några av dem för denna fråga.

Para ihop de fem karaktärerna med rätt tv-serier från 80-talet. (Varje rätt kombination ger 2 poäng.)

Namn Serie
a) Douglas Penhall 1) Falcon Crest
b) Laura Holt 2) Miami Vice
c) Trudy Joplin 3) Remington Steele
d) Tempelton Peck 4) 21 Jump Street
e) Eric Stavros 5) The A-Team

Fråga 14
Den amerikanska tv-bolaget HBO har under hela 2000-talet legat i framkant av tv-marknaden med en mängd kreativa succéer och idag ska vi ta en närmare titt på dessa serier.

Svara på följande sju frågor om tv-serier på HBO och ta med dig den bokstav som efterfrågas. När du har alla bokstäverna kan du med dem bilda ett ord som har med HBO att göra. (Rätt ord ger 10 poäng.) Observera att det endast är detta ord som är svaret på dagens fråga. Alla andra svar är endast ledtrådar för att komma fram till ordet.

a) I vilken förort till Salt Lake City bor familjen Henrickson i serien Big Love? (Ta den tredje bokstaven i förortens namn.) 

b) I det allra första avsnittet av Carnivàle ansluter sig huvudpersonen Ben Hawkins till en kringresande cirkus. I vilken amerikansk delstat sker detta? (Ta den första bokstaven i statens namn.)

c) Vad heter Vincent Chase agent i Entourage? (Ta den andra bokstaven i agentens förnamn.)

d) Vad kallar sig den popduo som har en egen tv-serie på HBO och sjunger låtar som Robots, Leggie Blonde, Hip-Hopopotamus vs. The Rhymenoceros och Business Time? (Ta den sista bokstaven i gruppens namn.)

e) Huvudpersonen i Rome, som spelas av Kevin McKidd, heter Lucius Vorenus. Vad heter hans bäste vän som är expert på att skapa problem för duon? (Ta den första bokstaven i vännens efternamn.)

f) I ett avsnitt av Band of Brothers upptäcker soldaterna ett koncentrationsläger. Vad heter den stad som ligger närmast detta läger? (Ta den andra bokstaven i stadens namn.)

g) Vad heter den serie som handlar om en familj som driver en begravningsbyrå? (Ta den första bokstaven i seriens namn.)

h) Vad hette den tv-serie på HBO som utspelade sig i ett högrisk fängelse? (Ta den första bokstaven i seriens namn.)

Fråga 15
Fråga 5 handlade om att känna igen 3 olika ledmotiv till tv-serier och här kommer en repris av den tävlingen, den här gången med fyra nya ledmotiv.

Fråga 15: Vilka tv-serier hör ihop med följande fyra ledmotiv? (1 rätt ger 2 poäng, 2 rätt ger 4 poäng, 3 rätt ger 7 poäng och alla rätt ger 10 poäng.)

15a)

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

15b)

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

15c)

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

15d)

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Linje
Detta var fråga 11-15 i jultävlingen. Fråga 16-20 hittar du här!

Kommentera